Obrázek článku

Štěpán Chaloupek v létě přestoupí do pražské Slavie

Teplický odchovanec Štěpán Chaloupek se stal doslova kometou podzimní části FORTUNA:LIGY. Dvacetiletý stoper uchvátil odbornou i fanouškovskou veřejnost napříč republikou vynikajícími výkony během celé první poloviny soutěže. V létě přijde další krok v jeho kariéře, dnes se totiž dotáhl jeho letní přestup do Slavie Praha.

Chaloupek přišel do Teplic v žákovském věku z Meziboří a postupně se propracoval až do A mužstva, kde poprvé nastoupil na podzim 2021 v pohárovém zápase v Třinci. Od té doby stihl 46 ligových utkání a 4 pohárové duely, vybojoval si místo také v reprezentaci do jednadvaceti let. Hráčem Teplic bude až do letošního léta, kdy přestoupí do pražské Slavie. „Na Štěpána přišla mimořádná nabídka, jejíž detaily samozřejmě nemůžeme sdělovat, ale důležitá pro nás byla i případná participace na dalším přestupu, protože všichni věříme, že to může v kariéře dotáhnout daleko,“ říká ředitel FK Teplice Rudolf Řepka.

Dvacetiletý stoper, který oslaví 21. narozeniny 8. března, je jedním z odchovanců Teplic, kteří nastupují za A mužstvo. „Tento přestup je důležitým signálem i pro naše mládežníky, aby viděli, že i z Teplic je možné udělat velký přestup do top klubů. Členové naší akademie vidí, že není nutné odcházet do větších klubů už v mládežnickém věku, ale že toho lze dosáhnout i postupnou cestou přes A mužstvo, kde si hráč vybuduje svou pozici v ligové soutěži,“ vysvětluje další důležité konsekvence transferu sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Štěpán Chaloupek se momentálně zotavuje po lehčí operaci, kterou absolvoval po konci podzimní části sezóny. Pro druhou polovinu ročníku, kterou stráví na Stínadlech stále jako hráč FK Teplice, by měl být připraven. Trenér Zdenko Frťala se neobává, že by letní přestup měl mít na jeho jarní výkony na Stínadlech negativní dopad. „Já každému hráči přeji, aby se posunul ve své sportovní kariéře. Chaly je důkaz toho, že i hráč, který byl ještě před rokem a půl neznámý a který hrál jen druhou dorosteneckou ligu, tak se dokázal prosadit a strhl se o něj velký zájem. Je nastavený tak, že mu tyhle věci ani v budoucnu nezamotají nijak hlavu,“ sděluje teplický lodivod.

Ve stejném duchu mluví také český mládežnický reprezentant. „Do Slavie se samozřejmě těším, protože to bude další krok v mé kariéře, ale myslet na ni začnu až po konci sezóny, teď je důležité pomoci Teplicím, které mě vychovaly, v jarní části soutěže,“ zdůrazňuje populární „Chaly“.

Stínadla TV