Obrázek článku

V sobotu od 10:00 B-tým hostí Živanice

Fotbalisté B-týmu Teplic hostí v sobotu 19. října dopoledne TJ SOKOL ŽIVANICE. Mistrovské utkání 11.kola třetí české fotbalové ligy má výkop v 10:00 na UMT fotbalového areálu FK Teplice Na Stínadlech.

Poslední utkání odehráli svěřenci trenéra Jiřího Krejčího a jeho asistenta Lukáše Kopeckého minulý týden ve středu 9. října v rámci dohrávky 6.kola ČFL. Na domácím hřišti Sokol porazil B-tým Pardubic 2:0 po brankách Tomáše Svobody (20) ze 66. a 79.minuty utkání. V předchozím venkovním utkání v neděli 6. října prohráli Živanice v Brozanech 0:2.

Proti rezervě Pardubic nastoupily Živanice v této sestavě: Zíma Simon (27) – Svoboda Michal (2), Pánek Filip (3), Jarkovský Max (6), Zvěřina Filip (7), Hajník Ondřej (12), Petráň Michal (15), Pánek David (17), Macháček David (18), Svoboda Tomáš (20) (K), Tlapák Patrik (21). Střídali: 62´ Petrus David (11), 69´ Buriánek Michal (9), 69´ Kaufman Adam (19). Připraveni: Barlatoš Dan (24) (B) - Bobek Matyáš (14).

Nejproduktivnějším střelcem živanického Sokola je čtyřiadvacetiletý Tomáš Svoboda se 3 vstřelenými brankami. O dva roky mladší Ondřej Hajník (12) vstřelil v uplynulých 10 soutěžních kolech 2 branky.

Kompletní porci 10 utkání a pozici týmové jedničky má na svém kontě v brance Živanic sedmadvacetiletý Simon Zíma (27), který přestoupil do Sokola v roce 2023 z MFK Chrudim.

B-tým Sklářů v neděli 13. října v rámci 10.kola ČFL zvítězil na hřišti FK Chlumec nad Cidlinou po výsledku 4:3, když úspěšně dotáhl dvoubrankové manko a v 81.minutě rozhodl o vítězství Sklářů čtvrtou brankou žluto-modrých střídající slovenský záložník Samuel Bednár. V předchozím domácím utkání porazil B-tým Teplic v severočeském derby Baník Most-Souš po výsledku 1:0 díky brance ukrajinského stopera Yehora Tsykala.

Duel na UMT fotbalového areálu na teplických Stínadlech odřídí jako hlavní rozhodčí sedmadvacetiletá Michaela Pachtová z Karlových Varů. Na čarách jí bude asistovat také sedmadvacetiletý Jaroslav Coufal a dvaadvacetiletý Matěj Melničuk. Delegátem utkání je čtyřiašedesátiletý Jaromír Chlaň z Třeboně.

Stínadla TV