Obrázek článku

Rozhovor s Davidem Šourkem před Chlumcem

V rámci zpravodajského servisu z B-týmu vám přinášíme kratší rozhovor s jeho hlavním trenérem Davidem Šourkem.

O víkendu se podařilo porazit Most v derby v poměrně napínavém zápase. Co bylo klíčové pro jeho zvládnutí?

Potkali jsme Most asi v nejhorší možnou dobu. Derby má vždy vysokou intenzitu samo o sobě, navíc efekt nového trenéra je vždy obrovský impulz. Nevěděli jsme úplně v jakém rozestavení soupeř bude hrát, jak budou postaveni při standardních situacích a vlastně ani kdo bude v základní sestavě. Nicméně všichni naši hráči k zápasu přistoupili naprosto perfektně, eliminovali jsme soupeřovo rychlá křídla a velmi dobře hrajícího hrotového útočníka. Do obranné fáze jsme byli pevní a koncentrovaní celých 90 minut.

Pro tebe osobně může jít o speciální zápas, proti Chlumci jsi minulou sezónu trénoval vůbec své první utkání jako trenér B-mužstva. Pamatuješ si na to? Bude následující zápas s tehdejším vůbec srovnatelný?

Samozřejmě si ten den pamatuji. Směsice očekávání, nervozity, ale i natěšení. Očekáváme těžký duel, kde bude rozhodovat opět bojovnost, poctivost a koncentrace.

Už v minulosti jsme mluvili o tom, že jedním z hlavním cílů B mužstva je výchova hráčů a podpora ,,áčka’’. Cítíš už nyní, že někdo z hráčů B mužstva by mohl třeba v zimní přípravě nakouknout do kádru áčka?

Absolutně si netroufám tvrdit, kdo z kluků má na přípravu s „A“ týmem, to je na posouzení jiných lidí. My se snažíme s kluky pracovat tak, aby to jednou přišlo a je jen na nich, jak moc si o tu šanci řeknou a co pro to všechno dělají.


Stínadla TV