Obrázek článku

David Šourek komentoval obrat v Chlumci

Teplický B-tým posílený o hráče áčka o uplynulém víkendu porazil Chlumec nad Cidlinou 4:3. Jak se rodil vítězný obrat nám vypověděl trenér David Šourek.

V zápase jste museli otáčet skóre z nepříznivého stavu. Kde se to lámalo?

Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře, organizovaně a hru jsme kontrolovali. V ofenzivní fázi se nám bohužel nedařilo některé šance lépe dořešit a vlastně tři chyby v té defenzivní znamenaly ihned branky soupeře. O poločase jsme změnili rozestavení a začali jsme být mnohem více nebezpeční nahoru. I přes inkasovanou třetí branku jsme věřili, že zápas zvládneme překlenout na naši stranu, což se povedlo. Zápas se z mého pohledu zlomil po inkasování třetího gólu, soupeř se začal soustředit na udržení výsledku a my jsme se dostávali do tempa více a více.

V závěru jste už soupeře přehrávali, bylo to i tím že si hráči kombinovaní z kádrů A a B mužstva sedli?

Na papíře je sice něco, ale herní realita je jiná. Spousta kluků se vrací po zranění, nebo dohánějí minutáže, které jim chybí. Každý, kdo fotbal trochu hrál ví, že vracet se není jednoduché. Navíc pokaždé v jiné sestavě a s jinými spoluhráči proti týmům, co spolu hrají pohromadě téměř roky. Nejen, že mě potěšili hráči A-týmu svým přístupem a kvalitou v závěru utkání, ale i kluci z akademie co přišli na trávník, se značně podíleli na výhře svým přístupem a odhodláním.

Přišlo mi, že Chlumec několikrát nezvládal reagovat na vaše delší auty, byl to nějaký záměr pro toto utkání?

Dlouhé auty jsou vždy variantou u některých našich hráčů. Největší šance, a i ty gólové, jsme si však vytvořili odvahou v přihrávce mezi řady a následnou skvělou orientací v tomto prostoru. Například krásný třetí gól Filipa Horského, kdy se tým dostal na 4 přihrávky až po zakončení byl ukázkou toho, o co jsme se snažili.

Béčko má za sebou několik slušných výsledků. Díky čemu se začalo týmu konečně bodově dařit?

Impulsem určitě byla přítomnost hráčů A-týmu, kteří mladší hráče inspirovali a motivovali k tomu, jak se v těchto zápasech chovat a jak je zvládat. Kluci si začali více věřit a podařilo se prolomit střeleckou smůlu, která na nás ležela. Všichni věříme, že tohle je jen začátek a o víkendu opět navážeme. Žádný pocit uspokojení ale určitě nenastal, stále chceme jít v tabulce výše.

Stínadla TV