Teplice po bojovném výkonu na Slavii padly 1:2

Teplice po bojovném výkonu na Slavii padly 1:2

FK Teplice
17. kolo, Chance Liga,
FK Teplice SK Sigma Olomouc
:
Logo

Komentář k zápasu

Teplice v 5. kole Chance ligy po bojovném výkonu padly se Slavií na jejím hřišti 1:2. Na zásah Abdallaha Gninga Pražané reagovali dvěma brankami v rozpětí 81. a 86. minuty.

Zápas proti účastníkovi předkol Ligy mistrů měl podle bookmakerů jasného favorita. Žlutomodří však jeli do Edenu odhodlaní zabojovat o každý bod a navázat tak na zisk z utkání s Libercem.

Nažhavení teplických fotbalistů bylo od začátku patrné, hned ve třetí minutě po standardní situaci Trubač našel Tsykala, který však minul. Po deseti odehraných minutách byl pro změnu nebezpečný Matěj Radosta, jeho střela z velkého vápna však mířila těsně vedle. Na druhé straně se o slovo hlásil Jurečka, jenže ani on neseřídil mířidla. Ve 20. minutě na něj pak mířil dlouhý nákop, který však odhlavičkoval vyběhnuvší Luděk Němeček.

Ve zbytku první půle se Slavia několikrát krátkodobě dostala do tlaku, žlutomodří se fakt vždy dokázali osvobodit. Jako poslední před poločasovým hvizdem se do šance prodíral Chytil, míč mu však odkopl gólman Němeček.

Po změně stran na hrací plochu vyběhla obměněná jedenáctka Teplic, sestavu oživili čerství Havelka se Svatkem. Nejprve měl však velkou šanci Matěj Jurásek, na své trefy z jarního vzájemného utkání ale nenavázal. Pak už si našel Bílkův nákop za obranu Slavie střídající Pavel Svatek. Jeho hlavičku Kinský ještě vyrazil, proti dorážce dobíhajícího Gninga však byl bezmocný.

Nebezpečný byl následně pokus Provoda z přímého kopu v 78. minutě, který se odrazil na břevno. Běžela už poslední desetiminutovka, když došlo ke zmatku v teplické defenzivě, čehož využil Oscar Dorley a vyrovnal stav utkání tečovanou střelou k tyči. V 85. minutě byl tvrdým způsobem zastaven pronikající Emmer, rozhodčí nechal hru plynout, načež se hráči v sešívaných dresech dostali dopředu a jejich druhou branku vstřelil Christos Zafeiris. V závěru se hra na obou stranách rozkouskovala a žlutomodří se tak na rozhodující nápor nevzmohli.

Fotogalerie

Stínadla TV