Obrázek článku

Čerepkai se trefil dvakrát proti Bělorusku

Tepličtí mladíci za sebou mají vystoupení v reprezentačních výběrech, největší stopu zanechal v uplynulé reprezentační pauze útočník Roman Čerepkai, který v dresu slovenského týmu do jednadvaceti let vstřelil dvě branky Bělorusku.

Slovensko jako pořadatel finálového turnaje mistrovství Evropy v roce 2025 hraje v tomto kvalifikačním cyklu pouze přátelské zápasy. V tom prvním během této pauzy porazilo 2:1 Maďarsko, Čerepkai nastoupil na tři minuty. Ve druhém zápase již teplický forvard nechyběl v základní sestavě a za 72 minut na hřišti zvládl dvě branky.

V reprezentaci ČR U21 se objevili dva tepličtí hráči, do obou kvalifikačních zápasů zasáhl Ondřej Kričfaluši, Jaroslav Harušťák při své premiérové nominaci zůstal pouze na lavičce náhradníků v obou případech. Český tým nejprve zvítězil na hřišti Litvy 2:1, když k obratu v druhém poločase přispěl dobrým výkonem právě střídající Kričfaluši. Ve druhém zápase však svěřenci Jana Suchopárka museli zkousnout vysokou porážku 0:5 v Dánsku a jejich šance na evropský šampionát jsou už spíše v rovině teorie.

Přátelské zápasy v dresu Litvy U19 odehrál také Nojus Audinis, jeho tým se dvakrát utkal se stejně starým týmem Arménie. V prvním utkání odehrál Audnis 75 minut, v tom druhém celý zápas. Litva nejprve prohrála 1:2 a následně remizovala 1:1.

Stínadla TV