Obrázek článku

Ondřej Prášil: S tréninky jsme zatím spokojení

Trenérský štáb neustále vymýšlí, jak teplické fotbalisty co nejlépe nachystat na nadcházející sezónu. S několika otázkami ohledně posledního týdne jsme pro klubový web oslovili asistenta trenéra Ondřeje Prášila.

První otázka směřuje ještě k utkání se Žižkovem. Michal Bílek se v části zápasu představil na stoperu, je to změna do nové sezóny, nebo pouze reakce na některé absence?

S Michalem jsme už na tomto postu pracovali v zimní přípravě, je to hodně univerzální hráč. Zkoušeli jsme pracovat v obranné čtyřce, a ne všichni stopeři jsou ještě k dispozici. Proto tam naskočil Michal.

Do tréninků s áčkem je zapojen Jakub Emmer, víkendový zápas se mu povedl. Je to náznak, že letos definitivně povýší z B-týmu?

Tohle ještě nechceme říkat. Už na jaře si vysloužil svými výkony nominaci do některých utkání. Teď je to o tom, jak zvládne letní přípravu. Je na něm ale vidět enormní snaha a má předpoklady zůstat v kádru.

Trenér Frťala na začátku přípravy říkal, že se začne fyzickou kondicí, a poté se uvidí týden po týdnu, jak to půjde. Jste zatím s dosavadními tréninky spokojeni?

Z naší strany panuje spokojenost. Takhle na začátku je důležité hlavně zdraví hráčů, a to zatím drží. Už se nám zapojili ti, co měli o něco delší dovolenou.

V následujících trénincích a zápasech už tedy bude tým kompletní?

Čtyři hráči mají individuální rekondici a jsou mimo hlavní trénink. Postupně je budeme přiřazovat k týmu.

Stínadla TV