Obrázek článku

Matěj Radosta: Do nového ročníku chci dobře naskočit

Matěj Radosta zatím v létě září, když se gólově prosadil proti Žižkovu i Vlašimi. Na jeho zásahy i návrat po delší vynucené pauze jsme se jej ptali po sobotním utkání.

Druhý zápas přípravy a hned druhý gól. Je to jen formou, nebo cítíš, že se ti vrací soustavná práce?

Góly jsou ve finále takový bonus k té práci, co děláme. Většinou mi to tam padne po nějaké týmové akci, není to jen o mně. Ta střelecká forma se tedy odvíjí spíš od toho, jak pracujeme v zápase. Jsem ale rád, že mi to tam padá, pro sebevědomí před sezónou je to dobré.

První půli jsi hrál víc zezadu, ve druhé jsi byl zajištěný hráčem za tebou. Hraješ raději na beku, nebo se cítíš lépe na křídle?

Tím že jsme loni hráli na 3 obránce, tak jsme jako krajní hráči museli pokrýt celou lajnu. Nevidím v tom už tedy tolik rozdíl a najdu si to své na obou pozicích.

V zimní přípravě jsi utrpěl dlouhé zranění, v létě to zatím vypadá mnohem pozitivněji. Je to pro tebe o to větší motivace?

Ta zima pro mě byla dost smutná, jelikož se to vleklo do sezóny. Moc startů jsem kvůli tomu v lize poté neměl, bylo to těžké psychicky i fyzicky. Snažím se co nejlépe připravit na nový ročník a dobře do něj naskočit.

Stínadla TV