Obrázek článku

Teplický tým dnes odstartoval přípravu

Teplický tým se dnes sešel poprvé v letní přípravě na Stínadlech, kde ho čekal první trénink. Po včerejších testech na FTVS tak odstartovala letní dřina, která bude trvat až do 20. července, kdy začíná ligová soutěž.

Kromě již dříve oznámených nováčků Laca Takácse, Filipa Horského, Jaroslava Harušťáka, Matěje Čechala a Kevina Zsigmonda přibyl do kádru pro letní přípravu také mladý útočník Pavel Svatek z Táborska. Devatenáctiletý vysoký forvard v uplynulé sezóně nastoupil do patnácti zápasů ve F:NL a vstřelil šest branek, stejnou bilanci měl také za rezervu Táborska v ČFL. Teplice nyní jednají s Táborskem o přestupu hráče na sever Čech. „Pokud se všechny příchody dotáhnou do zdárného konce, v což doufáme, tak v tuhle chvíli máme už téměř kompletní kádr. Necháváme si tam v podstatě asi jen jedno místečko, kdyby ještě přišla možnost získat kvalitního hráče,“ říkal sportovní ředitel Štěpán Vachoušek novinářům na úvod přípravy.

V prvním týdnu budou žlutomodří pracovat především na kondici, týdenní cyklus vyvrcholí prvním přípravným utkáním proti Viktorii Žižkov, které se bude hrát v sobotu od 10:30 v Dubí - Pozorce. „V letní přípravě je to hodně o herní kondici, proto tam máme přátelské zápasy. Čeká nás také soustředění v Polsku. Myslím, že celá příprava velmi rychle uteče a už tu bude liga,“ sděloval médiím trenér Zdenko Frťala.

Fotogalerie

Stínadla TV