Obrázek článku

Tepličtí hráči v reprezentacích slavili úspěchy!

Uplynulá reprezentační přestávka se neobešla bez zástupců FK Teplice. Jaroslav Harušťák, Ondřej Kričfaluši, Roman Čerepkai i Nojus Audinis sbírali cenné zkušenosti a týmové i individuální úspěchy.

Česká „Lvíčata“ vstupovala do tohoto reprezentačního srazu s úkolem zvrátit nepříznivý vývoj v kvalifikační skupině a zabojovat o postup na EURO do 21 let. Pro zajištění účasti v baráži bylo nutné získat plný počet šesti bodů. Do zápasu ve Walesu nastoupil od začátku Jaroslav Harušťák a v závěru jej na hřišti doplnil i Ondřej Kričfaluši. Společně tak mohli slavit důležitou výhru 2:1.

Ve druhém zápase, hraném v Hradci Králové, porazila česká „jednadvacítka“ Litvu 3:0. Zásluhu na tom měl i Harušťák, který opět nastoupil v základní sestavě a připsal si asistenci na branku exteplického Sejka. Svěřence trenéra Suchopárka tak čeká baráž, ta se bude losovat ve čtvrtek.

Roman Čerepkai odjel na sraz slovenského týmu do 21 let. Jakožto pořadatelská země mládežnického EURA má Slovensko jistou kvalifikaci a hraje tak pouze přátelské zápasy. V tom prvním proti Řecku zůstal teplický útočník na lavičce, proti Walesu se však dostal do základní sestavy. Trenérovi se odvděčil brankou a aktivním výkonem, těsně před svým vystřídáním ještě nastřelil břevno. Slovensko nakonec zvítězilo 4:2.

Nojus Audinis s reprezentací Litvy U19 odehrál dvě přípravná utkání proti vrstevníkům z Gruzie. V tom prvním teplický stoper odehrál celý zápas a přispěl k udržení čistého konta při remíze 0:0. „Odvetu“ začal na lavičce, do hry se dostal za stavu 0:2 na poslední půlhodinu, se spoluhráči již výsledek nezvrátili.

Stínadla TV