Obrázek článku

FK Teplice startuje v pondělí přípravu

Teplický tým už zítra odstartuje přípravu, poprvé se sice ke společnému tréninku sejde na Stínadlech až v úterý, ale už v pondělí se hráči postupně vystřídají na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy ke specializovanému testování.

Kromě dříve známých odchodů v podobě Štěpána Chaloupka (přestup do Slavie Praha), Daniela Fily, Petra Hronka (návrat z hostování do Slavie Praha), Tomáše Grigara (konec smlouvy) a příchodu v podobě navrátilce z hostování ve Vlašimi Tadeáše Vachouška už jsou známé také první nové tváře, které se zapojí do přípravy s teplickým týmem.

První novou tváří v letní přípravě bude útočník Filip Horský z pražské Slavie, který naposledy hostoval ve Slovanu Liberec. Reprezentant do dvaceti let se začne s teplickým týmem připravovat a nyní se řeší forma jeho působení na Stínadlech. „Řešíme momentálně se Slavií, v jakém režimu by k nám mohl Filip přijít,“ vysvětluje sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Mezi svěřence Zdenka Frťaly se od úvodu přípravy přidá také odchovanec FK Teplice Laco Takács. Ten má momentálně svolení od Baníku Ostrava, kde mu končí smlouva, připravovat se s teplickým týmem. Vedení FK Teplice s hráčem a jeho agentem vede jednání o možnosti jeho opětovného působení na Stínadlech. Takács prošel kromě Teplic a Baníku také pražskou Slavií a Mladou Boleslaví. „V poslední době se Laco bohužel potýkal s četnými zraněními, prošel si složitým obdobím. Dle našich informací je ale nyní opět v plné síle a předpokládáme, že bude schopen absolvovat celou letní přípravu. V současné chvíli probíhají velmi intenzivní jednání, která věřím, že skončí pozitivně pro obě strany, tedy jak pro klub, tak pro samotného hráče. Jestli se nám podaří s Lacem domluvit, tak věříme, že pro nás bude velkou posilou. Prostředí zná výborně, byl by to pro něj návrat do míst, kde poprvé nakoukl do velkého fotbalu. Chtěli bychom, aby se stal osobností a lídrem kabiny,“ přeje si Vachoušek.

Další přicházející nováček je kmenovým hráčem Baníku Ostrava. Dvaadvacetiletý levý wingbek Jaroslav Harušťák strávil jarní část sezóny v týmu Prostějova ve F:NL. „V tuto chvíli řešíme s Baníkem formu jeho působení v Teplicích. Jde přesně o ten post, který jsme už po sezóně avizovali, že bychom rádi posílili,“ pochvaluje si teplický sportovní ředitel.

Brankářskou sestavu pak doplní devatenáctiletý Matěj Čechal, který do Teplic přichází po konci smlouvy z pražské Sparty. Reprezentant České republiky do devatenácti let se bude připravovat po boku Richarda Ludhy a Luďka Němečka v brankářské trojici.

V rámci testů se s teplickým týmem zapojí do letní tréninkové dřiny také slovenský útočník Kevin Zsigmond z klubu ŠK 1923 Gabčíkovo, kde v minulé sezóně nasázel hned 28 branek z celkových 64, které tým vstřelil v rámci čtvrté nejvyšší soutěže. Kromě výše zmíněných hráčů se k týmu přidají také Jakub Emmer z teplického B týmu a z dorostu talentovaní odchovanci Jonáš Bzura s Jakubem Portem.

Stínadla TV