FK Teplice B vs. SK Benátky nad Jizerou - 4:2 (2:1)

FK Teplice B vs. SK Benátky nad Jizerou - 4:2 (2:1)

FK Teplice
17. kolo, 3. česká fotbalová liga - skupina B,
FK Teplice SK Benátky nad Jizerou
4:2
Logo

Statistiky

BRANKY: 14. Vachoušek M. (as. Port), 32. Vachoušek T. (as. Kolář), 63. Vachoušek M. (as. Emmer), 81. Pokorný (as. Šimonovský) - 23. Fabián, 90+2. Zabilanský. ŽK: 57. Žitka (Benátky). ROZHODČÍ: Langmajer - Flade, Kříž. DELEGÁT: Kindl. DIVÁCI: 150.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
Střely na branku 6:4 (3:3, 3:1) - Střely mimo branku 4:5 (1:1, 3:4) - Střely zblokované 4:3 (1:1, 3:2) - Střely celkem 14:12 (5:5, 9:7) - Vyložené šance 2:0 (1:0, 1:0) - Rohy 4:6 (3:2, 1:4) - Ofsajdy 7:1 (5:2, 2:1) - Fauly 13:11 (5:5, 8:6).

Team logo

FK Teplice

Čechal - Tsykalo, Audinis, Kolář - Port, Zsigmond (67. Pokorný), Kříž, Urbanec (58. Bzura) - Emmer (67. Šimonovský), Vachoušek M. (K) (67. Köstl) - Vachoušek T. (75. Podaný).

TRENÉŘI: Šourek - Stožický, Novák, Lipš.

Team logo

SK Benátky nad Jizerou

Keller - Zabilanský, Kopa, Glöckner, Komma (70. Komárek) - Poběrežský (70. Mlynka), Tvaroha, Duch, Hájek (46. Vobořil), Fabián (79. Kohout) - Žitka (70. Macek).

TRENÉŘI: Staněk - Kysela.

Komentář k zápasu

B-tým FK Teplice dokázal poprvé naplno bodovat ve třetím mistrovském utkání nového soutěžního ročníku 3. české fotbalové ligy 2024/2025. V domácím prostředí na hřišti v Dubí - Pozorce ve středu 28. srpna od 17:00 porazil Benátky nad Jizerou.

Lépe vstoupili do utkání domácí Skláři. V 9.minutě měl první vyloženou šanci po přihrávce Matyáše Vachouška na levém křídle pohybující se Jakub Urbanec, který se protisměrnou kličkou zbavil stopera Benátek a jeho parádní bombu jen stěží brankář Keller vyškrábl konečny prstů nad břevno. O pět minut později už byli domácí úspěšní. Přesný centr Jakuba Porta poslal hlavou do levého horního rohu teplický kapitán Matyáš Vachoušek ač tísněn oběma hostujícími stopery – 1:0. Postupně se také osmělovali i hosté a ve 24.minutě bylo po jejich první střele mezi tyče dokonce vyrovnáno. Po rychlé akci přes pravé křídlo zůstal na vzdálenější tyči zcela volný Tomáš Fabián, který pohodlně doklepl míč do odkryté teplické branky – 1:1. Domácí po této brance ještě přidali na obrátkách a chtěli co nejdříve získat ztracené vedení zpět na svoji stranu. To se jim povedlo ve 32.minutě. Stoper Patrik Kolář parádním centrem našel skvěle postaveného Tadeáše Vachouška, který dělovkou z první vymetl na rozdíl od svého bratra pavučiny v protilehlém pravém horním rohu Kellerovi branky – 2:1. Za tohoto stavu také odcházeli oba týmy do kabin k poločasové přestávce.

Skláři šli do druhé půle s odhodláním vstřelit co možná nejdříve třetí branku a výrazně se tak přiblížit k zisku mistrovských bodů. Hosté se ale nechtěli snadno vzdát a drželi těsný jednobrankový rozdíl až do 64. Minuty. To předvedl po pravé straně parádní rychlou akci Jakub Emmer, narazil si míč s Tadeášem Vachouškem a nakonec ho poslal na kopačky jeho bratra Matyáše, který potřetí rozvlnil síť za bezmocným brankářem Benátek – 3:1. Hosté se ale ani v těchto momentech rozhodně nevzdávali a stále se snažili dobývat branku Matěje Čechala. Teplická obrana ale jejich tlaku úspěšně čelila a je třeba podotknout, že někdy i s notnou dávkou štěstí. Nakonec se ale další branku podařilo vstřelit opět hráčům ve žluto-modrých dresech. V 81. minutě se skvěle předvedli střídající hráči. Pavel Šimonovský poslal míč na volného Vojtu Pokorného, který ho nadvakrát doslova dotlačil za hostujícího brankáře a zajistil tak domácím již tříbrankového vedení – 4:1. V 85. minutě mohl navýšit skóre Pavel Šimonovský, ale jeho nebezpečná střela jen těsně minula levou tyč Kellerovi branky. Benátky nakonec ve druhé minutě nastavení snížili po přesném voleji Zabilanského – 4:2. To ale nic nezměnilo na radosti Sklářů ze zisku prvních tří mistrovských bodů v novém soutěžním ročníku třetí české fotbalové ligy.

Fotogalerie

Stínadla TV