Neproměněné šance Teplice mrzely, body získala Boleslav

Neproměněné šance Teplice mrzely, body získala Boleslav

FK Teplice
7. kolo, Chance Liga,
FK Teplice FK Mladá Boleslav
1:2 (1:1)
Logo

Statistiky

Branky: 20. Emmer, 26. Ladra, 85. Mašek. ŽK: 3:2 (Havelka, Kričfaluši, Trubač – Langhamer, Mareček). Rozhodčí: Nehasil – Hájek, Pečenka. Diváci: 3485

Team logo

FK Teplice

Němeček - Labík (46. Harušťák), Havel, Horský (71. Vachoušek), Havelka, Mičevič (86. Čerepkai), Emmer (76. Trubač), Mareček, Gning, Kričfaluši, Radosta (76. Urbanec)
Team logo

FK Mladá Boleslav

Trmal – Králik, Sakala (76. Mašek), Langhamer (76. Suchý), Ladra (90. Jawo), Král, Kušej (90. Pulkrab), Kadlec, Mareček (60. Matějovský), Kostka, Vydra

Komentář k zápasu

Utkání 7. kola Chance ligy mezi Teplicemi a Mladou Boleslaví skončilo porážkou z pohledu Severočechů 1:2. Svou první ligovou brankou otevřel skóre Jakub Emmer, avšak nedlouho po něm srovnal Ladra. V závěru o výhře hostů rozhodl po přesné nahrávce Kušeje Lukáš Mašek.

Snaha něco změnit byla viditelná již při pohledu na základní sestavu Severočechů, do které se oproti minulým zápasům dostal Jakub Emmer či Albert Labík. Celek z města automobilů zase čekala první ligová prověrka pod trenérem Andreasem Brännströmem.

Hned v úvodu hry se Teplice usídlily na polovině soupeře, která byla netradičně již v první půli pod kotlem Tepličáků. Do dvojice šancí se dostal Abdallah Gning, ovšem oba jeho pokusy obrana Středočechů zblokovala. Ve 20. minutě vyrazil Matouš Trmal míč po rohovém kopu na hranici vápna, kde si jej našel Jakub Emmer a výstavní střelou z první otevřel skóre.

Pět minut po první brance mohli žlutomodří na tento počin navázat, Gning však uklouzl dříve, než dokázal zakončit. Hned vzápětí na druhé straně pronikl do šestnáctky Vasil Kušej a našel nahrávkou Tomáše Ladru, jenž naopak vyrovnal. Ve 36. utekl s míčem po křídle Gning, avšak Filip Horský jeho přihrávku mezi tři tyče neusměrnil a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran se hráčům Teplic dařilo soupeře zamknout a vytvořili si několik šancí. Nejnebezpečnější byly v 59. minutě nůžky Gninga, míč však těsně minul tyč. V 65. minutě se Boleslav uvolnila a Ladra se dostal k nebezpečné střele, kterou ovšem lapil Luděk Němeček. Ten se musel vyznamenat i deset minut před koncem proti průniku stejného hráče. V 85. minutě však teplický brankář již musel kapitulovat, proti Maškově dorážce neměl šanci. Závěrečná série standardních situací již vyrovnání nepřinesla.

Fotogalerie

Stínadla TV