Rychlé útoky Karviné zaskočily Teplice

Rychlé útoky Karviné zaskočily Teplice

FK Teplice
6. kolo, Chance Liga,
FK Teplice MFK Karviná
1:3 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 90. Gning, 4. Memič, 53. Vecheta, 74. Samko. ŽK: 2:4 (Mičevič, Jukl – David, Žák, Vecheta, Planka). Rozhodčí: Volek – Nádvorník, Caletka. Diváci: 3268

Team logo

FK Teplice

Němeček - Havel, Beránek (55. Radosta), Horský (55. Čerepkai), Harušťák, Mičevič (46. Labík), Jukl (46. Havelka), Trubač, Svatek (46. Mareček), Gning, Kričfaluši
Team logo

MFK Karviná

Lapeš – David (83. Ražnatovič), Bergqvist (46. Svozil), Samko, Žák (60. Planka), Vecheta, Botos, Raspopović (80. Mikuš), Fleišman, Krčík, Memič (80. Singhateh)

Komentář k zápasu

Teplice na Stínadlech v 6. kole Chance ligy padly s Karvinou 1:3. Skóre otevřel již ve 4. minutě Amar Memić, další zásahy pak Karvinští přidali po rychlých protiútocích ve druhé půli. Teplickou branku zaznamenal v 90. minutě Abdallah Gning.

Oba dnešní soupeři měli velkou motivaci zapsat vítězství, neboť v sezóně získali doposud jen tři body. Trenérský tým Zdenka Frťaly z toho důvodu zvolil hru s útočným trojzubcem a snažil se soupeře zaskočit právě ofenzivní silou.

Hned v úvodu byl aktivní Abdallah Gning, jenž vyslal do velké šance Marka Beránka, kterého však obrana Slezanů zastavila. Rčení nedáš – dostaneš bohužel vzápětí naplnil Amar Memić, který pláchl teplickým stoperům a otevřel skóre. Žlutomodré však inkasování nezlomilo a snažili se dělat Karviné problémy. V 19. minutě vystrašil brankáře Jakuba Lapeše Pavel Svatek, když se mu málem povedlo karvinského gólmana zaskočit téměř 30metrovým lobem. Aktivní úvod do utkání vystřídala kouskovaná pasáž a do kabin se tak šlo za stavu 0:1 z pohledu domácích.

Uběhlo sedm minut od změny stran, když Slezané udeřili podruhé. Fleišmanův centr hlavičkoval do branky Filip Vecheta. Teplický tým v tu chvíli reagoval zbytkem z povolených pěti střídání a chtěl se pustit do stíhací jízdy. Oživené žlutomodré Karviná málem srazila do kolen z dvou po sobě jdoucích protiútoků, Vechetu však nejprve vychytal Němeček a následně stejný hráč netrefil odkrytou branku. V 66. minutě se sám na gólmana řítil Gning, avšak míč mezi tři tyče nedostal. Čtvrthodinu před koncem se naopak prosadila znovu Karviná, na 3:0 zvýšil Denny Samko.

Následovala série teplických šancí. Trubač po přímém kopu trefil břevno, Labík chvíli poté napálil v slibné příležitosti Lapeše. Vzápětí šli Severočeši v rychlém sledu do delšího dvojnásobného oslabení, zraněného Havla a Trubače již po vyčerpání kvóty střídání neměl kdo nahradit. Diváci se mohli v 90. minutě radovat alespoň ze snížení z kopačky Gninga. Oba dlouho ošetřovaní hráči se nakonec přes bolest ještě zapojili do zápasu, a umožnili tak jeho důstojné dohrání na polovině soupeře.

Fotogalerie

Stínadla TV