Hradec Králové - Teplice 2:0 (0:0)

Hradec Králové - Teplice 2:0 (0:0)

FC Hradec Králové
NC4, FORTUNA:LIGA,
FC Hradec Králové FK Teplice
2:0
Logo

Statistiky

Branky: 50. a 60. Pilař (druhá z pen.). ŽK: 47. Juliš, 59. Sabou - 58. Kričfaluši, 63. Rezek, 71. Fila. ČK: 55. Kodeš. Rozhodčí: Starý - Kříž, Leška (Adámková). VAR: Kocourek, Pečenka. Diváci: 7199.

Team logo

FC Hradec Králové

Zadražil – Klíma, Kodeš, Spáčil – Čmelík, Dancák, Pudhorocký (71. Kaštánek), Krejčí (63. Horák) – Juliš (84. Koubek), Pilař (63. Čech) – Vašulín (84. Hais).
Team logo

FK Teplice

Ludha – Kričfaluši, Knapík (51. Tsykalo), Mićević - Švanda (51. Bílek), Mareček (75. Jukl), Havelka (61. Čerepkai), Labík - Trubač - Yasser (75. Bednár), Fila.

Komentář k zápasu

Teplický tým vyrazil do Hradce Králové k odvetě finálového zápasu skupiny o Evropu bez zraněného Štěpána Chaloupka, jinak se však dokázali dát dohromady Albert Labík, Jan Knapík i Lukáš Mareček. Do základní sestavy už se také vrátil Mohamed Yasser.

První šanci utkání měl sice Hradec Králové, když Mićević tečoval střelu domácích mimo dosah Ludhy, ovšem míč doskákal mimo branku. Pak už však hrozili svěřenci Zdenko Frťaly. Nejprve krásně vybídl Fila k postupu na brankáře Labíka, ten to zkoušel mezi „betony“, ale Zadražil dokázal zalepit míč. Po půlhodině hry to po pěkné kombinaci zkusil zpoza vápna z voleje Fila a míč proletěl jen těsně kolem levé tyčky. Do poločasu to zkoušel ještě Mareček po standardní situaci, ale poslal jen nedůrazný skákavý pokus.

Po změně stran se Hradec Králové dostal rychle do vedení, kulhající Knapík, kterého už se u postranní čáry připravoval nahradit Tsykalo, prohrál rychlostní souboj s Julišem, který naservíroval míč před branku Pilařovi, který otevřel skóre. Hned vzápětí mohl srovnat hlavou Yasser, jenže Zadražil vytáhl míč akrobaticky na roh. Další příležitost dostal teplický tým o dvě minuty později, když Havelka vyhrál sprinterský souboj s Kodešem, který ho fauloval a rozhodčí tasil červenou kartu. Následný přímý kop však trefil jen zeď.



Když navíc po hodině hry jemně fauloval Kričfaluši Vašulína ve vápně, tak domácí zahrávali pokutový kop, ze kterého navýšil vedení opět Pilař. Sen o velkém obratu se tak teplickému týmu pomalu rozplynul, domácí už vycházeli ze hlubokého boku a žlutomodří je jen obléhali. Svěřenci Zdenko Frťaly se tak loučí s letošní sezónou osmou příčkou.

Fotogalerie

Stínadla TV