Obrázek článku

V sobotu je tu odveta v Hradci Králové

Teplice čeká v sobotu odveta finálového série nadstavbové skupiny o Evropu. Po nešťastné domácí porážce 0:1 budou skláři usilovat o obrat v Hradci Králové, výkop je stanovený na 18. hodinu.

Utkání žlutomodrých s votroky na Stínadlech rozhodla střela střídajícího Koubka, kterou svému týmu zajistil do odvety velkou výhodu. Tepličtí dřeli, vytvářeli si šance, nemířili ale přesně. S Východočechy prohráli 0:1 už potřetí v této sezoně. „Nechceme dělat z toho, že se nám na Hradec nedaří, nějakou fobii. To je fotbal. Na Liberec se nám zase daří. Budeme se snažit co nejlépe připravit na odvetu," slíbil po prvním utkání trenér FK Teplice Zdenko Frťala.

Během týdne se dávala dohromady celá řada jeho svěřenců. Někteří s drobnými šrámy nastupovali už do prvního zápasu, jiní je během něj utržili, například Knapík s Labíkem museli střídat, pobitý byl i kapitán Chaloupek. „Je to teď tak 30:70 pro soupeře, ale nic nevzdáváme, budeme ještě bojovat," prohlásil Frťala.

Teplický tým už nejednou v sezoně prokázal, že jeho charakter je zdravý, proto pojede v sobotu Pod lízátka se vztyčenou hlavou a s velkou snahou vývoj série otočit ve svůj prospěch.

Hradec je po výhře v Teplicích nažhavený na postup do závěrečné fáze boje o Konferenční ligu. „Celý tým pracoval jeden za druhého, jsme jedna velká rodina jak v týmu, tak v celém klubu. Makáme a je to vidět. A že to pak gólově odměnilo právě mě, to už není podstatné,“ řekl autor gólu Matěj Koubek.

Co říká na to, že votrokům se proti sklářům v tomto ročníku tak daří? „Teplice mají skvělou sezonu, je to silné mužstvo, velmi dobře organizované, se skvělým trenérem. Tyhle zápasy jsou o tom, že proti sobě nastoupí dvě pracovitá mužstva. A že se to k nám přikloní? To může být štěstí, ale že se to k nám přikloní třikrát, tak to už štěstí možná není. My to však musíme brát s pokorou. Jestli chceme postoupit, musíme to proti Teplicím potvrdit i doma. A my postoupit chceme."


Na utkání se chystá autobusový zájezd kotle „Tepličáci“, hlásit se na něj můžete prostřednictvím jejich Instagramu a Facebooku. Vstupenky do hostujícího kotle jsou v prodeji ZDE -
https://fchk.enigoo.cz/app/fkteplice/events

Stínadla TV