Liberec B - Teplice B 0:2 (0:2)

Liberec B - Teplice B 0:2 (0:2)

FC Slovan Liberec
30. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga,
FC Slovan Liberec FK Teplice
0:2
Logo

Statistiky

BRANKY: 4. Pokorný (as. Kapur), 37. Tsykalo (as. Bílek). ŽK: 10. Kristian, 32. Horňáček, 81. Meshki - 77. Emmer. ROZHODČÍ: Černý - Švorc, Štěrba. DELEGÁT: Kindl. DIVÁCI: 126.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
Střely na branku 3:6 (1:3, 2:3) - Střely mimo branku 2:6 (1:3, 1:3) - Střely zblokované 6:6 (4:2, 2:4) - Střely celkem 11:18 (6:8, 5:10) - Vyložené šance 1:3 (0:1, 1:2) - Rohy 3:2 (0:1, 3:1) - Ofsajdy 1:3 (0:2, 1:1) - Fauly 11:10 (5:5, 6:5).

Team logo

FC Slovan Liberec

Musil - Winkler, Ogboi, Kuľha, Horňáček (66. Meskhi), Machotka (46. Wydrzynski) - Michal, Papoušek F. (46. Butsko), Málek (76. Bartoš) - Šolc (83. Netušil), Hadaščok

PŘIPRAVEN: Trojan (B).

TRENÉŘI: Harant - Lilling, Černický.

Team logo

FK Teplice

Němeček - Kříž, Foungala, Tsykalo, Hrdlička - Bílek, Pokorný, Emmer (84. Korselt) - Vachoušek (K) (84.Lukáš), Kapur (68. Köstl), Procházka (36. Trnovec).

PŘIPRAVEN: Grümann (B).

TRENÉŘI: Šourek - Stožický, Lipš.

Komentář k zápasu

B mužstvo Sklářů ve středu brzy ráno zamířilo do Turnova na místní fotbalový stadion k závěrečnému mistrovskému utkání 30.kola skupiny B Fortuna České fotbalové ligy. Skláři před tímto utkáním ještě neměli jistotu definitivní záchrany třetiligové soutěže a proto odjeli na okraj Českého ráje s odhodláním rozhodnout v ideálním případě vítězstvím o své třetiligové příslušnosti i pro příští sezónu a to pouze vlastními silami bez toho, aby museli čekat do konce týdne na výsledky ostatních podobně ohrožených týmů. A to se nakonec hráčům ve žluto-modrých dresech po velmi dobrém výkonu a po brankách Vojty Pokorného a Yehora Tsykalo po zásluze podařilo.

Skláře uklidnil rychlou brankou ve 4.minutě Vojtěch Pokorný, který přízemní střelou k levé tyči z hranice šestnáctky domácích nedal libereckému brankáři Musilovi šanci - 0:1. V 17.minutě mohl přidat druhou branku opět Vojta Pokorný, ale jeho hlavička po parádním centru stopera Yehora Tsykala “jen“ orazítkovala pravou tyč liberecké svatyně. Ve 28.minutě po přesném centrum Michala Bílka hlavička Miloše Kapura jen o několik málo centimetrů minula levý horní roh branky domácích. Ve 30.minutě přišel další výstavní centr z kopačky špílmachra Michala Bílka, který prošel chumlem hráčů na hranici malého vápna a po teči domácí obrany skončil až v síti. Hlavní rozhodčí Ondřej Černý branku nejprve uznal, ale po následné signalizaci svého druhého asistenta Michala Štěrby ho vzápětí pro postavení mimo hru odvolal. Ve 37.minutě dokázali Skláři regulérně skórovat podruhé, když pro rohovém kopu koho jiného než Michala Bílka prostřelil Musila hlavou stoper Yehor Tsykalo - 0:2. Úvodní pětačtyřicetiminutovka se tak odehrávala jednoznačně v režii Skláři, kteří odcházeli do kabin za zaslouženého dvoubrankového vedení a s nulou na kontě obdržených branek.

I do druhého poločasu měli lepší vstup opět hosté z Teplic. V 51.minutě Jakub Emmer po přihrávce Matyáše Vachouška parádní dělovka z 20 metrů prošla rukavicemi brankáře Musila, ale v cestě do sítě ji na poslední chvíli zabránilo břevno. V 57.minutě uplatnil svou vytříbenou kopací technika opět Michal Bílek. Jeho volný přímý kop z 25 metrů jen těsně minul levou tyč branky domácích. Jedinou brankovou příležitost měl domácí Slovan v 62.minutě. Po sklepnutí střídajícího Wydrzynskiho pálil liberecký Málek, ale jeho parádní dělovku z 18 metrů mířící pod břevno teplické branky zákrokem utkání ve stylu “létajícího Čestmíra“ zneškodnil opět vynikající Luděk Němeček. Zbytek utkání dohrávali hráči obou týmů ve velkém vedru s vypětím všech sil bez vážnější brankové příležitosti. A tak po závěrečném hvizdu hlavního arbitra Ondřeje Černého mohli Skláři slavit zasloužené vítězství a nezvratnou definitivu třetiligové příslušnosti i pro následující soutěžní ročník 2024/2025.

Záznam celého utkání na webu TVCOM ke zhlédnutí ZDE.

Fotogalerie

Stínadla TV