Zlín - Teplice 2:1 (0:0)

Zlín - Teplice 2:1 (0:0)

FC Zlín
6. kolo, FORTUNA:LIGA,
FC Zlín FK Teplice
2:1
Logo

Statistiky

Branky: 55. Tkáč, 66. Cedidla - 88. Vachoušek. ŽK: 41. Slončík, 90. Černín - 62. Chaloupek, 80. Tsykalo, 90. Vachoušek Rozhodčí: Berka - Caletka, Šafránková (Bělák) VAR, AVAR: Radina, Hurych Diváci: 2521

Team logo

FC Zlín

Dostál – Cedidla, Didiba, Simerský, Reiter – Kolář (86. Bužek), Janetzký – Vukadinović (86. Žák), Tkáč (74. Černín), Slončík (63. Dramé) – Fantiš
Team logo

FK Teplice

Grigar - Knapík, Chaloupek, Tsykalo - Hora (62. Bílek), Jukl, Mareček, Radosta (73. Krsmanović) - Trubač (73. Křišťan) - Hronek (46. Yasser), Fila (62. Vachoušek)

Komentář k zápasu

Teplický tým se ve Zlíně poprvé v soutěžním utkání představil ve venkovní černé sadě na půdě Zlína. Do základní sestavy se vrátil Jan Knapík, Lukáš Mareček se tak mohl posunout zpět do zálohy a Petr Hronek se vysunul na hrot místo Tadeáše Vachouška. Na lavičku náhradníků po zranění už usedl rovněž Nemanja Mićević.

První poločas měl z teplického hlediska do ideálu daleko, Zlín byl totiž nebezpečnější, a především mladý Slončík velmi hrozil. Domácí však buď minuli branku nebo zakročil výborný Grigar. Jedinou větší příležitost Teplic měl v prvním poločase Jukl, který zkusil napálit odražený míč po rohovém kopu, ovšem nezamířil přesně.

Po změně stran nahradil lehce zraněného Hronka Yasser a právě on mohl hned ve 47. minutě otevřít skóre, centr Trubač sklepl Fila, Yasser se uvolnil pěkným zaseknutím, ale skvělý dostál míč vykopl. O dvě minuty později měl další výbornou příležitost Radost, ale tentokrát míč s jemnou tečí Dostála skončil mimo branku. A do třetice skvěle zakročil domácí brankář proti úniku Radosty, který se na něj řítil tísněný jedním z obránců. Nedáš dostaneš bohužel platilo i v tomto případě, když ve výrazně hraničním postavení převzal míč Vukadinović a dokázal ho nakonec naservírovat před branku Tkáčovi. K údivu celé teplické lavičky byla branka uznána a teplický tým tak prohrával. O dost minut později navíc bylo ještě hůř, když si na rohový kop nejvýše vyskočil Cedidla a s pomocí tyče dostal míč do sítě podruhé.

Snížit mohl v 72. minutě Trubač, kterému přiťukl míč Vachoušek, jenže Dostála zastoupil Simerský a vzápětí si už míč zpacifikoval sám domácí brankář. Pak se sice v černém hrající svěřenci Zdenko Frťaly jali obléhat domácí vápno, ale k větším příležitostem se ne a ne dostat. Snížit dokázal až v 88. minutě Tadeáš Vachoušek, který dorazil míč do sítě po hlavičce Yasser. Víc už bohužel teplický tým nedorazil, a tak se i z druhého moravského výjezdu bohužel vrací bez bodů.

Fotogalerie

Stínadla TV