Obrázek článku

V sobotu zajíždíme do Zlína

K utkání šestého kola FORTUNA:LIGY jedou Teplice v sobotu na hřiště posledního Zlína, který má zatím jen jeden jediný bod. Na zlínské Letné startuje zápas v 15 hodin.

Podle trenéra Teplic Zdenka Frťaly není důvod si myslet, že by jeho tým měl být papírovým favoritem. „V tabulce je sice poslední, ale jinak je to kvalitní tým, který má mladé i zkušené hráče. Svou kvalitu koneckonců ukázal v střetnutí u nás v závěru minulého ročníku. Víme, že Zlín není v dobré situaci, o to víc se musíme na to utkání soustředit a dobře se na něj nachystat," tvrdí kouč Severočechů.

Skláři mají na svém kontě osm bodů, ten poslední získali za domácí remízu 1:1 se Spartou. „Povedený duel se Spartou i předchozí zápasy jsou historie. Musíme zmínit i to, že jsme už tři zápasy nevyhráli. Chceme to konečně napravit," tvrdí Frťala.

Jak vypadá zdravotní situaci v kádru Teplic? „Stále je mimo hru Abu, jinak Knapík proti Spartě zasáhl do hry, to jsme měli radost, připravený už je i Mičević."

Trenér Frťala se vyjádřil k instalování posily Hronka do sestavy. „Není nikdy jednoduché po tak krátké době s novým týmem nastoupit, navíc proti Spartě. Adaptace nového hráče ještě chvíli potrvá, ale máme velkou radost, že tu máme takový typ fotbalisty. Je už zkušený, bude mít co na tréninku hráčům předat."

Teplice s největší pravděpodobností nastoupí poprvé v mistrovském duelu v černých dresech. Co na to říká Frťala? „Já jsem částečně pověrčivý. Všechny přípravné zápasy jsme hráli v černém a výsledkově se nám dařilo. Tak věřím, že v tom budeme pokračovat."

Zlín naposledy prohrál 0:2 v Hradci Králové, jeho čekání na vítězství dál pokračuje. „Bereme utkání tak, že musíme Teplice porazit,“ snaží se zlínské hráče nabudit generální manažer klubu Zdeněk Grygera. „Musíme být důraznější, hladovější a efektivnější v zakončení. Rozhodují malé detaily, které nezvládáme. Na celých 90 minut si to zatím nesedlo," přidává.

Stínadla TV