Obrázek článku

Tomáš Vondrášek: V sobotu nás čeká důležitější zápas

Tomáš Vondrášek hraje v posledních zápasech na levé straně obrany. Byl ve středu u toho, když Teplice padly v domácím poháru 0:2 se Spartou. Dobře ví, že v sobotu čeká jeho tým veledůležitý duel s Libercem. Půjde o hodně. Nejdřív jsme se ale v rozhovoru vrátili k zápasu proti Pražanům.

Jak utkání ovlivnila 18. minuta – penalta a vyloučení?
Samozřejmě, že ovlivnila. Pak ten zápas stál daleko více sil. Do té doby jsme byli aktivní. Sparta pak toho využila a celý zápas byl takový, jaký byl.

Bylo ještě možné pomýšlet na postup?
Zlomil to druhý gól. Kdyby to bylo o jeden gól, tak by nějaká síla byla. Sparta se tam točila, Dočkal to přečísloval na kraji... Opravdu to bylo hodně těžké.

Když jsi viděl změny ve sparťanské sestavě před zápasem, říkal sis, že to bude hratelné?
Já vůbec. Mně bylo jedno, kdo nastoupí. Oni mají jména silná. Bylo jedno, s čím přijedou. My věděli, že to bude i tak těžký zápas. Chtěli jsme uspět a nedat jí nic zadarmo. I tomu tak bylo, ale to smolné vyloučení nás srazilo.

Co jste Švandovi v kabině říkali?
Byl smutný, je to začátečník. Podrželi jsme ho. To se stane. Nabere tím zkušenost, bude o něco silnější. Podrželi jsme ho všichni. Vůbec to není tak, že bychom byli na něj naštvaní.

V sobotu vás čeká Liberec...
Nebudu chodit kolem horké kaše, ale v sobotu nás čeká důležitější zápas. Ten musíme zvládnout. Nechci na nás vytvářet nějaký tlak, ale všichni víme, že ho musíme zvládnout.

Síly jste proti Spartě asi moc nepošetřili..
Myslím, že jsme dobře trénovaní. Pokud někdo bude bolavej a unavenej, tak v sobotu nemůže do zápasu jít. Půjde o hodně. Musíme jít do něj na sto procent.

Jak zatím změnil Jirka Jarošík fotbalové Teplice?
Mění je. Je to za pochodu. Doba, kterou tu je, je ještě malá. Trenér je energický, mladý. Má plno energie. Doufám, že to budeme přenášet bodově do tabulky. Zápas nebyly tak špatné, ale my potřebujeme body. Třeba s Plzní, to nás každý chválil, ale ve finále jsme měli vajíčko.

Jaký Jarošík je?
Nedá nikomu nic zadarmo. Nechci říct, že trenéři před tím dávali. Snaží se na nás přenášet energii. Jde to z celého realizačního týmu, nejen z pana Jarošíka.

Ty hraješ teď vlevo. Jak ti to sedí?
Nalevo jsem začal hrát už dva zápasy pod trenérem Kučerou. Poprvé to bylo snad v Karviné. Nevadí mi to, nekonzultovali jsme to, přirozeně jsem tam zůstal. Je mi jedno, kde budu hrát, hlavně se musíme zvednout v tabulce.

Asi už ani pomalu nevíš, jak se slaví výhra, co?
Já si ani nepamatuju, kdy jsem vyhrál, protože jsem byl zraněný, když se porazil Jablonec. Moc mi to chybí. Musíme to zlomit a doufám a věřím, že to bude už teď v sobotu.

Stínadla TV