Obrázek článku

Tomáš Kučera: Pro diváky to bylo zajímavé utkání

Tomáš Kučera dal v Brně druhý gól Teplic, čímž zajistil Severočechům remízu 2:2. Plichtu po skončení duelu bral.

Co říkáte na remízu?
Asi sedí. První poločas mělo Brno lehce navrch. Sice jsme začali dobře, ale pak to otočilo a do půle nás přehrávalo. Uklidnili jsme se gólem na dva dva. Druhý poločas byl otevřený. Sice jsme hráli ze zatažené obrany, ale vyráželi jsme do brejků a taky mohli udeřit.

Trošku vás zlobil Alli...
Tihle menší hráči jsou vrtkaví. Jak jsou malí, tak se špatně zastavují, když jsou k vám čelem. Mrzí mě ten náš druhý obdržený gól; měl jsem míč pod kontrolou, ale vykopl mi ho mezi nohama.

Štvalo vás to pak na trávníku? Byl jste rád, že jste chybu napravil brankou?
Na hřišti to moc neprožíváte, když se něco takového stane. Ale teď jsem samozřejmě šťastný, že se mi povedlo hned dát gól.

Celkem jste to trefil, přitom to nebyl snadný kop.
Já si na tyhle míče docela věřím. Člověk do toho plácne, snaží se to trefit. Mně se to povedlo, balon letěl ukázkově, zapadl do brány.

Ten zápas se hrál na celkem špatném terénu...
Nebyl úplně ideální. Ale my tohle známe z dřívějška Teplic, máme s tím vekou zkušenost, tak nám to dalo zavzpomínat na staré časy. (úsměv)

A s bodem jste spokojeni? Máte jich po devíti kolech deset, to je dobrý počin, že?
Ve stávající situaci asi můžeme být relativně spokojeni. Máme za sebou těžké soupeře, teď budeme mít relativně lepší los. Když na to výsledkově navážeme, tak to bude dobré.

A nedocházely vám ke konci zápasu síly? Zbrojovka hrála na vítězství, vy jste spíš bránili.
Náš záměr byl je už tolik nehonit, čekat na brejk. Měli jsme tam tři čtyři přečíslení a moc nechybělo, abychom udeřili.

Třetí gól jste dali, ale nebyl vám uznaný. Oprávněně?
Já to neviděl, ale rozhodčí říkal, že ofsajd byl. Fakt nevím. Je to samozřejmě frustrující, když se už radujete a pak vám tu radost z gólu vezmou.

Na to, že spolu hrál nováček a tým, od kterého se čeká jen boj o záchranu, to byl pěkný fotbal. Překvapilo vás to?
Každý zápas se vyvíjí jinak... Brno překvapilo, má body, dává hodně gólů. Pro nás to byl těžký soupeř. Pro diváka to bylo zajímavé utkání. Je to jedině dobře, že i zápasy týmu ze spodu tabulkou jsou takové.

Stínadla TV