Obrázek článku

David Heidenreich přichází na roční hostování

Střední obránce David Heidenreich z Atalanty Bergamo, třetího týmu Serie A, přichází na roční hostování do teplického týmu. Heidenreich už v Teplicích trénoval během koronavirové přestávky v Itálii, navíc je odchovancem žlutomodrých a v žákovských týmech sklářů působí jeho mladší bratr Daniel.

Vytáhlý stoper v Itálii pravidelně nastupoval v Primaveře a v dorostenecké Lize mistrů, ale několikrát se podíval i na lavičku A mužstva v Sérii A nebo v italském poháru. “David nás o svých kvalitách přesvědčil během doby, kdy s námi trénoval. Jde o velký talent českého fotbalu a věříme, že ten správný krok do dospělého fotbalu udělá v našem týmu,” říká sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Kromě Atalanty Bergamo nastupuje Heidenreich také za český národní tým, momentálně v kategorii U20. V devatenáctce byl dokonce kapitánem reprezentace. V lednu 2019 také zvítězil v anketě o nejlepšího staršího dorostence České republiky. "Situaci Davida Heidenreicha jsem řešili velmi intenzivně, v Atalantě prokázal svůj obrovský potenciál, vybojoval si novou smlouvu a klub s nim do budoucna počítá. Pro vstup do seniorského fotbalu jsme tak společně s vedením italského týmu hledali takovou variantu, která Davidovi umožní okamžitý sportovní rozvoj. K dispozici byly varianty ze Série B, shodli jsme se však, že ideální bude nejvyšší soutěž s reálnou možností pravidelných startů. David bude ve známém prostředí, především však o něj klub velmi stál. Hráč mel možnost na Stínadlech několik týdnů během jara trénovat, realizační tým spolu se sportovním ředitelem Štěpánem Vachouškem tak měl dostatek času si o jeho schopnostech udělat dostatečný obrázek a Davidův příchod pro ně byl jednou z absolutních priorit. Italský fotbal vychovává nejlepší stopery světa a jsme přesvědčen, že David v teplickém dresu bude ukazovat a ještě vylepšovat nabyté schopnosti a zkušenosti," říká Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

David Heidenreich se k teplickému týmu připojil již v pátek, kdy se jeho hostování do večerních hodin finalizovalo, a s největší pravděpodobností zasáhne také do dnešního utkání s Hradcem Králové. "Hrát ligu byl vždycky jeden z mých osobních cílů a jsem moc rád, že to bude zrovna tady v Teplicích. Už se moc těším až znovu obléknu žlutomodrý dres," pochvaluje si mladý obránce, který v Teplicích působil v žákovských a dorosteneckých týmech před svým odchodem do Itálie.

Stínadla TV