Obrázek článku

Na hostování přichází Mohamed Tijani, Chlumecký na Stínadlech končí

Čtyřiadvacetiletý stoper Mohamed Tijani z pražské Slavie stráví jarní část na hostování v FK Teplice. K týmu se připojí hned od začátku zimní přípravy 4. ledna. "Tijaniho jsme chtěli už v dřívějších přestupních obdobích, nyní se sice vrací po zranění, ale v závěru podzimu už naplno trénoval a bude se tak moci ihned zapojit do přípravy a do přátelských utkání," říká sportovní ředitel FK Teplice Štěpán Vachoušek.

Střední obránce z Pobřeží slonoviny působil v mládeži ve Španělsku v týmu Rayo Vallecano, kde hrál v dorostu a B mužstvu. Do Čech přišel na jaře 2018 do Vyškova, odkud se po necelém roce přesunul do Vysočiny Jihlava. Z ní ho na jaře 2020 vykoupila pražská Slavie. Sezónu 2020/21 strávil na hostování ve Slovanu Liberec, kde před svým zraněním nastupoval pravidelně v ligové soutěži i v evropských pohárech. "Jsem moc rád, že od ledna budu působit v Teplicích. Věřím ve velké herní vytížení, díky kterému se brzy dostanu do původní formy. Moc děkuji celému klubu a jeho vedení za osobní jednání," těší se na Stínadla vysoký stoper.

Naopak ze Stínadel pryč pak míří stoper Martin Chlumecký, který nepřistoupil na úpravu stávající hráčské smlouvy a obě strany se tak dohodli na jejím ukončení k 31. 12. 2021. "Během podzimu jsme jednali o úpravách smlouvy s hráčem i jeho agentem, ale nedospěli jsme v tomto případě k dohodě, takže jsme přistoupili v oboustranné shodě k ukončení kontraktu," vysvětluje situaci ředitel klubu Rudolf Řepka a dodává: "Ihned jsme proto zareagovali příchodem Mohameda Tijaniho, který je stejně jako Martin Chlumecký levonohým stoperem."

Stínadla TV