Obrázek článku

ČFL: FK Mladá Boleslav B vs. FK Teplice B - 1:2

1:2 (1:1) 

  •   41. VOBECKÝ MAREK ( Pokutový kop ),
  •   46. VACHOUŠEK MATYÁŠ ( as. HORA JAKUB ).

  • Střely na branku 3:5 ( 1:2, 2:3 ),
  • Střely mimo branku 4:5 ( 3:4, 1:1 ),
  • Zblokované střely 3:3 ( 1:1, 2:2 ),
  • Střely celkem 10:13 ( 5:7, 5:6 ),
  • Vyložené šance 2:3 ( 1:1, 1:2 ),
  • Ofsajdy 1:2 ( 0:0, 1:2 ),
  • Rohy 7:3 ( 1:2, 6:1 ),
  • Fauly 5:10 ( 2:3, 3:7 ).

 

  • OUT 82. BULMAGA - IN 82. KOČKA,
  • OUT 85. VACHOUŠEK M. - IN 85. SINU,
  • OUT 88. VOBECKÝ - IN 88. KOVALČÍK.

"K dalšímu utkání zajížděl B-tým Sklářů v pátek odpoledne do Mladé Boleslavi, kde ho v areálu Městského stadionu čekal ambiciózní tým vedený kapitánem Ondřejem Zahustelem. Prvních 25 minut patřilo domácím, kteří měli míč častěji na svých kopačkách a v 19.minutě se dostali do vedení po standardní situaci z pravé strany, kdy po přetaženém centru na zadní tyč z bezprostřední blízkosti hlavou do levého spodního rohu teplické branky skóroval boleslavský Komárek - 1:0. Pak ale po pomalejším rozjezdu začali vystrkovat růžky i hosté, kteří si první vyloženou příležitost vypracovali ve 31.minutě, kdy Honza Rezek poslal střílený centr na levou tyč branky domácích a ten jen těsně o několik málo centimetrů minul "na saních dojíždějící" útočník Matyáš Vachoušek. Ve 41.minutě se rychlík Dominik Procházka prosmýkl mezi třemi obránci domácích a povedeným centrem hledal na vzdálenější tyči nabíhajícího Marka Vobeckého, kterého v pokutovém území v těsném souboji fauloval obránce Vlk. Míč si na značku pokutového kopu postavil sám faulovaný Marek Vobecký a s přehledem překonal boleslavského brankáře Lichtenberga - 1:1. 

Tepličtí měli snový start do druhé půle a dokázali skórovat hned v první minutě, když se k tečovanému centru obránce Hory dostal na malém vápně Matyáš Vachoušek a v pádu nadvakrát překonal bezmocného Lichtenberga - 1:2. V 56.minutě měli Skláři další obrovskou šanci, když na roh Honzy Rezka nejvýše vyskočil obránce Vojta Čítek a hlavou trefil levou tyčku domácí branky. Boleslav se snažila změnit nepříznivý vývoj skóre, ale s přibývajícím časem se na jejich kopačky vkrádala nervozita, jejich akce končili ještě před šestnáctkou Teplic a neznamenali vážnější ohrožení pro branku pozorného Němečka. Defenziva žluto-modrých fungovala skvěle a stejnou měrou k tomu přispěla celá jedenáctka Sklářů svým obětavým a bojovným výkonem. Největší příležitost domácích přišla v 82.minutě po sérii rohových kopů, když střelu Veličky z bezprostřední blízkosti mířící do pravého horního rohu skvěle zlikvidoval Luděk Němeček. A tak po závěrečném hvizdu rozhodčí Kovářové mohla propuknout obrovská radost Sklářů a domácí Mladá Boleslav zůstává i po 9.kole ČFL bez domácí výhry.

V těchto chvílích ale není čas na nějaké delší hodnocení a závěry, protože již v úterý na Den české státnosti je na programu již desáté soutěžní kolo ČFL, ve kterém tepličtí dopoledne od 11 hodin hostí v domácím prostředí na stadionu 1.FC Dubí v Pozorce dalšího těžkého soupeře v podobě aktuálně pátého týmu tabulky - týmu FK PARDUBICE." 

" Pro nás dnes velmi cenné vítězství proti kvalitnímu a ambicióznímu soupeři. Úvod zápasu patřil domácím, byli více na míči, přesněji kombinovali a zaslouženě šli do vedení. Po obdržené brance z nás ale spadla zbytečná nervozita, převzali jsme iniciativu v utkání a dokázali jsme si vytvořit i mírnou územní převahu. V závěru první půle jsme byli odměněni za vlastní aktivitu vyrovnávací brankou, když nařízený pokutový kop proměnil a svojí již pátou brankou v sezóně srovnal stav utkání Marek Vobecký. Do druhé půle jsme měli parádní vstup, když nás ani ne po 60-ti vteřinách poslal do vedení svým důrazem v pokutovém území Boleslavi Matyáš Vachoušek. Oba týmy dnes velmi aktivně presovaly, proto zbývalo na souvislejší kombinaci velmi málo prostoru. Bylo to dnes opravdu kvalitní a bojovné utkání, kdy naši kluci velmi dobře a poctivě pracovali do defenzivy a rychle přepínali z útočné fáze do obranné. Dokázali jsme si vypracovat i další možnosti ke vstřelení třetí branky, ale nakonec i dvě přesné trefy stačili na cenné vítězství na horké půdě boleslavského Městského stadionu. Rozhodně musím celý mančaft pochválit za to, jakým způsobem kluci celé utkání odpracovali a doslova odjezdili po zadku a jsem upřímně šťastný za to, že byli za svojí píli a bojovnost po zásluze odměněni ziskem tří důležitých bodů. "

Zápis o utkání ke stažení ZDE.

Záznam celého utkání sledujte ZDE.

Stínadla TV