Obrázek článku

David Köstl: Držíme často balón, ale nejsme nebezpeční

Již tento pátek odehraje teplický B-tým zápas na půdě ambiciózního Ústí nad Labem. K rozhovoru před tímto duelem jsme oslovili Davida Köstla, se kterým jsme rozebrali hru teplické rezervy.

O víkendu jste prohráli zápas proti Zápům. Ty jsi do něj nastoupil z lavičky už za stavu 0:2, jak se ale z tvého pohledu ta porážka urodila?

Byl to poměrně jednoduchý scénář. My jsme většinu zápasu drželi balón, soupeř ohrozil naši bránu jen výjimečně. Hned v první půli z jedné šance ale udeřil. Nám láme vaz to, že sice míč máme, ale nejsme s ním nebezpeční, nedostáváme se do poslední třetiny hřiště.

Asi sami vnímáte, že je to už trochu opakující se situace. Máte balón na kopačkách, ale šance buď nepřijdou, nebo z nich nejsou góly. Co tedy s tím?

Bavíme se o tom takřka každý den. Trenér s námi taky na to téma komunikuje. Musíme si zvykat na jiný fotbal, než jsme hráli minulou sezónu. Obměnili se nám i útočníci, patříme k těm výškově menším týmům v lize. S touto typologií se učíme pracovat, nemůžeme se spoléhávat na nakopávání.

Čeká vás teď nadupaný program, odstartuje jej derby s Ústím. Berete to jako speciální zápas?

My máme motivaci jít zápas od zápasu a dělat body. Nemůžeme se koukat na to, co nás čeká za soupeře.

Hned poté přijde dohrávka s béčkem Boleslavi, další víkend zase Most. Je to opravdu náročné, můžete teď zúročit kondiční přípravu, na kterou se v B-týmu dbá…

Týmy proti nám víceméně zalezou do bloku, takže i když máme kondici lepší, tak ji moc neuplatníme. Ty starší a zkušenější týmy se ani moc neunaví. My držíme balón, ale to je úplně neutahá. Mužstva jako jsou Zápy si to podrží, pro nás je těžké se do nich dostat.

Stínadla TV