Obrázek článku

Zdeněk Ščasný: Odtrénovali a odehráli jsme, co jsme chtěli

Teplický trenér Zdeněk Ščasný může být spokojený s průběhem kyperského soustředění, jeho svěřencům na středomořském ostrově přálo počasí a z přátelských zápasů odešli neporaženi.

Jak hodnotíte poslední zápas na soustředění?

"Trošku jsem se utkání bál, protože to byl poslední zápas po čtrnácti dnech, bývá to hodně nervózní, hodně tvrdý, což se potvrdilo, protože soupeř hrál hodně agresivně, ale my jsme se s tím srovnali. První poločas byl hodně kvalitní, co se týče hry, měli jsme i šance, po prostřídání naše hra na kvalitě ztratila, ale i přesto jsme měli další šance, ovšem soupeř také. Jsem rád, že jsme vyhráli, protože to pomůže psychicky, ale nebylo to bez chyb."


V zápase se objevil testovaný Filip Timov, takže pokud můžete jeho krátce ohodnotit?

"Byl s námi teprve tři nebo čtyři dny, takže ho nechci hned hodnotit . Je to hráč, který může hrát na více postech, ale uvidíme dál."

Jak hodnotíte celé soustředění na Kypru?

"Měli jsme obrovské štěstí na počasí, bylo to perfektní, protože jsme trénovali téměř bez větru a pořád za perfektního počasí. Odtrénovali a odehráli jsme, co jsme chtěli, takže to splnilo vše co mělo."

Přesto vrásky vám asi udělaly drobné zdravotní lapálie nemocného Jana Kroba a zraněného Milana Matuly...

"U Milana mě to mrzí, protože odmakal celou přípravu a teď z toho vypadl. Honzu jsem kvůli rekonvalescenci nechával hrát pouze poločas, protože shodil čtyři kila na váze, ale já věřím, že se do toho rychle dostane."

Během těchto zápasů jste pracovali i s jiným rozestavením než v předešlých zápasech...

"Zkoušíme různé herní varianty a uvidíme, jak se rozhodneme poté na ligové utkání."

Stínadla TV