Obrázek článku

Zdeněk Ščasný hovoří o začátku přípravy

V pátek ráno přivítal Zdeněk Ščasný hráče poprvé po zimní pauze zpět na Stínadlech. V týmu má také tři nováčky a ještě o jednoho nováčka stojí, měl by jím být záložník ze zahraničí.

Máte v týmu tři nováčky, dojde ještě k posílení?


"Já doufám, že přijde jeden hráč, který je momentálně v jednání, ale dokud to nebude uzavřené, tak samozřejmě nemohu říkat, o koho jde. Jedná se o hráče ze zahraničí a já doufám, že to příští týden dopadne."

Mělo by pak dojít ještě k nějakým příchodům? "Žádné převratně věci, přišel nám Kaufman a Smola, navíc jsme posunuli z dorostu Filipa. Měl by přijít ještě ten jeden hráč ze zahraničí a to by zatím mělo stačit. Samozřejmě nikdy to není definitivní, pokud by přišla nějaká mimořádná nabídky, tak nad ní budeme uvažovat. Během zimy jsme měli hodně nabídek, ale my jsme chtěli řešit posty, které nás trápí a na ty jsme se zaměřili."

O který post tedy jde u případné posily ze zahraničí? A jde o cizince nebo Čecha působícího v zahraničí? "Jedná se o záložníka a je to cizinec."

Jaká bude náplň přípravy? "Příprava je standartní. Zahajujeme ji v domácích podmínkách, čeká nás osmidenní soustředění v Německu, pak další čtrnáct dní doma a následně herní soustředění na Kypru. Z něj se vrátíme asi deset dní před ligou."

Bude se hodně dbát i na to, aby tým opravdu pořádně táhnul za jeden provaz, protože to bude v bojích na jaře hodně důležité? "To bude jedna z důležitých věcí, na které chceme pracovat. Změny v týmu nejsou až tak razantní, protože kádru víceméně věřím. Samozřejmě musíme jít zápas od zápasu, ale klíčové bude, aby mužstvo bylo psychicky silné, aby drželo při sobě. Je jasné, že spolu hráči nebudou denně chodit na večeři, ale parta byla taková, jaká by tu v Teplicích měla být."

Jsou na to nějaké triky, jak toho dosáhnout? "Já žádné triky nemám, ale postupem času by se to den za dnem mělo v přípravě utužovat a dávat dohromady. Je to otázka i charakteru hráč, ale dnes tu máme takové hráče, že by to mělo fungovat."

Jakou šanci prosadit se má třeba Tomáš Smola? "Uvidíme, vždycky vám v přípravě vyplave někdo s kým třeba až tolik nepočítáte. Já nejsem trenér, který by říkal, že každý má stejnou startovní čáru, protože tak to není. Jsou tu hráči, kteří mají svými výkony z podzimu své místo dané, ale na druhou stranu můžou z toho i oni při zranění nebo naprosté ztrátě formy vypadnotu. Nechci tedy zatím předjímat, chci vidět hráče v trénincích a v zápasech a pak si udělat obrázek. Chtěl bych v přípravě co nejdříve najít ideální sestavu."

Abid Mujagič zamířil znovu do Mostu... "Já v tom klukovi vidím potenciál, ale při zvážení, jaké máme dopředu možnosti, kdy máme Mahmutoviče, Keriče, Vachouška, Smolu nebo Jindráčka, tak by toho asi nenahrál tolik a ublížili bychom mu tím. Možná nebude poslední, kdo odejde hostovat, protože já kádr nechci až tolik široký a je potřeba, aby i ostatní hráli."

Jak jsou na tom hráči zdravotně? "Všichni se zapojí do přípravy, jen Lüftner bude mít týden nebo čtrnáct dní individuální tréninky, protože měl menší problémy s kolenem."

Stínadla TV