Obrázek článku

Zdeněk Ščasný: Věřím, že nám Litsingi pomůže

Trenér Zdeněk Ščasný si po návratu z německého Bad Blankenburgu nemohl vynachválit podmínky, které teplický tým v tomto místě nalezl pro zimní soustředění. Chválí také novou zimní posilu Francise Litsingiho, kterého si vytipoval v Maďarsku, kde trénoval.

Jak proběhlo zimní soustředění?

"Tak jak zimní soustředění probíhají (úsměv). Našli jsme tam výborné podmínky, byl tam skvělá hala, výborná regenerace, velmi dobrá hřiště, jen nás malinko trápilo počasí. Vždycky napadl sníh, oni nám ho ze hřiště odklidili a do tréninku napadl znovu, ale to byla jediná mírná komplikace. Nikdo se nám nezranil, což je velmi důležité. Až na Marka Jarolíma, který se připojil ve středu, všichni absolvovali všechni."

Pro Teplice to byla změna místo oproti minulým létům a jde vidět, že z vás čiší spokojenost...

"Z mého pohledu velká spokojenosti, celý týden jsme tam byli sami, měli jsme tam naprostý klid a výborné podmínky."

Máte v týmu Francise Litsingiho, co k němu můžete říct?

"Hodně si od něj slibuji, ale zase nemůžeme spoléhat jen na něj. Je to hráč, který by měl zkvalitnit náš kádr. Znám ho z působení z Maďarska, viděl jsem ho v mnoha zápasech, a proto věřím, že nám pomůže."

Jak s ním budete komunikovat?
"Angličtina sice není optimální, ale on anglicky dobře rozumí a spíš má problém s mluvením, takže v pokynech žádný problém nebude a navíc máme Štěpána Vachouška, který případně poslouží jako překladatel do francouzštiny."

Stínadla TV