Obrázek článku

Zdeněk Ščasný: Musíme předvést diametrálně odlišný výkon

Zdeněk Ščasný ve svých vyjádřeních nehledá výmluvy a vždy se snaží pojmenovat věci pravými jmény. Nejinak je tomu i v rozhovoru, ve kterém se věnujeme sobotnímu zápasu v Příbrami i nedělnímu zápasu se Slováckem.

Před týdnem jsme se spolu bavili, že je potřeba navázat na výkon z druhého poločasu s Duklou, ale v Příbrami byl první poločas zase silně nepovedený...

"Není vůbec na místě hleda výmluvy. Sice jsme měli některé starosti se sestavou, Jursa nám vypadl až těsně před zápasem, takže to složení bylo, hlavně v záloze, hodně netradiční, nehráli jsme v něm ani v přípravě. Nicméně my jsme do zápasu vstoupili neskutečně zbaběle a ustrašeně. Nehráli jsme vůbec statečně a nechodili do soubojů. Dá se říct, že jsme průměrnou Příbram pustili do dvoubrankového vedení, což je trestuhodné. Pak sice hráči začali hrát, což už se tu objevovalo i na podzim, ale nepovedlo se nám vyrovnat. Pak jsme navíc inkasovali třetí branku, tu už tolik neřeším, ale za úvodních třicet minut je potřeba se fanouškům omluvit!"

Čím to je, že hráči vstoupí do zápasu bez bojovnosti? Svazuje je tíha okamžiku?

"Kdybychom věděli přesně, čím to je, tak bychom to odstranili. Na druhou stranu, když mužstvo ukáže svou sílu v některých zápasech, tak se lidé logicky ptají, proč to nedokáže opakovat. Chci věřit tomu, že to je i zraněními a karetními tresty. Po návratu některých hráčů, kteří v přípravě vypadali výborně, to půjde nahoru. Nicméně ať je situace jakákoliv, tak v neděli musíme předvést diametrálně odlišný výkon. Musíme udělat všechno pro vítězství, protože kdybychom utkání nezvládli, tak naše situace bude hodně komplikovaná."

Tím nejdležitějším návratem bude asi ten Admira Ljevakoviče...

"Těch důležitých bude více. Admir je duše mužstva, ale nesmí si on ani my myslet, že sám vyhraje zápas. Bude tam jedenáct hráčů na hřišti plus další na lavičce. Nesmí se nechat strhnout, že to zvládne sám. Ostatní zase nesmí čekat, že to zvládne jen Ljevakovič. Návratů by mělo být více. Já věřím, že nám svou osobností pomůže Tomáš Grigar, Ljevakovič samozřejmě také. Doufám, že se vrátí jeden ze stoperů, buď Lüftner nebo Rosa. Pak bychom měli být podstatně silnější."

Sledujte informace, fotografie i videa ze zákulisí klubu na našich sociálních sítích. Můžete navštívit náš Facebook, Google+, Twitter, YouTube nebo také Facebook Gepardice Jane. Všude najdete jedinečný obsah, který jinde není.


Stínadla TV