Obrázek článku

Zdeněk Ščasný: Už bychom měli být kompletní

Trenér Zdeněk Ščasný se v následujícím rozsáhlem rozhovoru vrací k utkání se Slováckem, zmiňuje také zápas v Jablonci a zdravotní stav hráčů.

Do zápasu se Slováckem jste pozměnili rozestavení oproti předchozím zápasům...

"Já si troufám tvrdit, že málokdo si vůbec naší změny všimnul a asi ani není potřeba jí nějak obšírněji řešit. Rozhodně to nebylo příčinou, že bychom utkání nezvládli. Ta byla v individuálních chybách a to není otázka rozestavení. Navíc šance, které jsme si vypracovali, jsme neproměnili, naopak soupeř proměnil skoro vše. Zápas jsme sice výsledkově nezvládli, ale hráči se vydali a pracovali až do poslední minut. Bohužel však výsledek je pro všechny špatný. Naším problémem je, že některé individuální chyby se opakují a takhle prostě inkasovat nemůžeme."

Neměl jsem na mysli, že by rozestavení mohlo za výsledek, naopak spíše v ofenzivní části pomohlo, protože tam byla hra výrazně lepší než v minulých utkáních...

"V té ofenzivní části se toho klukům, až na proměnění, toho nedá moc vytknout, protože byla rozhodně lepší než v předcházejících zápasech. Šli jsme do tohohle rozestavení, protože jsme věděli, že budou hrát na dva útočníky. Ve hře se nám je podařilo dobře pokrýt, horší to bohužel bylo při standartkách, kde jsme propadli a musíme se v tom zlepšit."

Na tiskové konferenci jste také říkal, že vám osud vrátil to, jak jste přistoupili k zápasu v Příbrami. Myslíte, že když budou hráči v podobném nasazení jako proti Slovácku pokračovat, že se jim to bohatě vrátí ve výsledcích?"Nevím, jestli se to vrátí bohatě, ale tvrdím, že nasazení a srdce, které mi chybělo v předchozím zápase, v tomhle zápase bylo. Štěstí se od nás odvrátilo, protože jsme takhle nebojovali v Příbrami. První dva zápasy poznamenaly také vynucené změny v sestavě, protože přípravu jsme směřovali k jiné sestavě. Teď už se nám to návratem zraněných hráčů znovu vrací do normálu. Každopádně pokud budou hráči takhle pracovat a vydávat se v každém zápase, tak by nám to mělo body přinést. Jestli to bude v následujícím zápase, to se uvidí. Všichni víme, že Jablonec je silný a hraje dobře doma i venku, ale my jsme povinní pracovat, tak jak jsme pracovali, vyvarovat se chyb a pokusit se překvapit."

Jak to vypadá se zdravotním stavem hráčů?"To je trošku příjemnější otázka. Pomalu se nám všichni začínají vracet. Rosa se vrátil už na Slovácko, i když na něm ještě trošku bylo vidět herní manko. Věřím, že se nám teď vrátí Lüftner, Matula i Jursa a že už bychom tak měli být kompletní."

V příštím týdnu vám hned čtyři hráči odjedou na reprezentační srazy, je to komplikace vzhledem k přípravě během pauzy?

"Nikdy to není příjemné, ale na druhou stranu reprezentují klub a to je pro nás ocenění. Jejich odjezd nějak moc neřeším, prostě se s tím musíme vypořádat a pokusit se tým vrátit trošku do pohody."


Stínadla TV