Obrázek článku

Zdeněk Ščasný: Se soustředěním jsme spokojeni

Trenér Zdeněk Ščasný se svým týmem podruhé za sebou v letní přípravě vyrazil na soustředění do vesničky Modrá nedaleko Děčín. Znovu zde nalezl ideální podmínky, a tak mohl být s uplynulým soustředěním spokojený.

Jak jste spokojený se soustředěním?

"S přípravou jsem moc spokojený, máme tu krásné prostředí a perfektní podmínky na tréninky, takže všechno proběhlo, jak má."


Příprava probíhala s míčem, ale hráči se svěřili, že náročná rozhodně byla...

"To musí posoudit oni, proběhlo to standartně jako loni. Žádný velký rozdíl v tom není."

Pilujete na české podmínky poměrně netradiční tří obráncové rozestavení...

"Pro nás to není nic nového, my jsme s touto obranou hráli loni na jaře a hlavně letos, takže to není nové, ale snažíme se zdokonalovat prvky, ve kterých jsme viděli chyby. Proti Žižkovu jsme během zápasu proměnili dva systémy, ale v tom nevidím žádný problém, to by mělo mít každé mužstvo."

Jak jste spokojený se zápasem se Žižkovem...

"Musím to rozdělit, dokud hrála taková stabilní sestava, tak tam byla spousta výborných věcí, ale samozřejmě s chybami. Mělo to svoji tváří a mohlo to být 5:0, kdyby Mahmutovič dal penaltu a proměnili jsme i další šance. Po hromadném vystřídání to byl totální chaos. Někteří hráči mi ukázali, že to je strašně málo, aby tady zůstali."

Co vás čeká v následujícím týdnu?

"Máme tam naplánovaný zápas na středu, měli jsme jet původně na zápas do Polska, ale kvůli náročnému cestování jsme nakonec zvolili variantu s utkáním s Kolínem v Roudnici nad Labem. Poté v sobotu pojedeme do Německa k zápasu s Hallescherem FC."


Stínadla TV