Obrázek článku

Zdeněk Ščasný: Teď se musíme dostat do ligové pohody

Trenér Zdeněk Ščasný v následujícím rozhovoru hodnotí zápas s Hallescherem FC a vysvětluje také brzké střídání Aidina Mahmutoviče a Michaela Lüftner, které naštěstí nebylo způsobeno zraněním.

Jak hodnotíte zápas s Hallescherem FC?

"Byl to druhý zápas během tří dnů, do toho tréninky, takže se to některým hráčům špatně kousalo. Především první půle byla bez pohybu, byla špatná. Pustili jsme soupeře do vedení, druhou půli jsme začali hrát a mužstvo ukázalo, že když zabere, tak je to v pořádku, ale to nic nemění na tom, že i ve druhé půli jsme dělali chyby a soupeř je trestal. My jsme dotahovali a mohli i vyhrát, ale nejde o to vyhrát nebo prohrát, jde o způsob hry a ten byl v první půli špatný a ve druhé dobrý."


Důležité je i zjištění, že to mužstvo za stavu 1:3 nevzdalo, je to tak?

"Spíš mi šlo o to, jak budeme v poločase reagovat, začali jsme hrát. Není nejdůležitější výsledek, důležité je, že druhá půle ukázala, že když běháme, tak umíme hrát fotbal. Bez pohybu nejsme schopni porazit nikoho, ale to je stará pravda."

Brzy střídali Mahmutovič a Lüftner, za jakých důvodů?

"Já jsem to klukům říkal předem, že je brzy stáhnu, protože jsem nechtěl, aby během několika dní odehráli dva celé zápasy."

Teď už vás čeká pouze předligová generálka...

"Už teď se musíme dostat do ligové pohody, abychom to nachystali nejen na tu generálku, ale hlavně na první zápas."

Stínadla TV