Obrázek článku

Zdeněk Ščasný je přesně po roce Trenérem měsíce

Rok se s rokem sešel a Zdeněk Ščasný znovu slaví. Kouč Teplic kraloval v anketě LFA loni v září – a za stejný kalendářní měsíc jej fanoušci zvolili nejlepším trenérem i letos.

Sedmapadesátiletý Ščasný od nich obdržel 2355 hlasů a v jednom z nejtěsnějších hlasování v historii porazil Romana Pivarníka z Bohemians. Na třetím místě skončil příbramský Pavel Tobiáš.


Ščasného Teplice si v průběhu září připsaly ve čtyřech zápasech dvě vítězství a jednu remízu, nastřílely osm gólů a v tabulce SYNOT ligy čeří vodu těsně za medailovými pozicemi. Zejména na domácím stadionu se prezentují atraktivním útočným fotbalem a navíc tu třikrát v řadě udržely čisté konto. Kouč žlutomodrých byl za tyto výsledky odměněn trofejí, kterou převzal v pátek na stadionu Na Stínadlech.

„Je to příjemné, protože fanoušci ocenili výsledky a výkony našeho mužstva. Na druhou stranu se jedná jen o dílčí úspěch,“ řekl Ščasný poté, co si podruhé v kariéře mohl vychutnat tyto slavnostní pocity. „Nemáme tolik bodů, kolik bych si představoval, takže to není úplně optimální. V některých zápasech jsme zahráli opravdu velmi dobře, ale chyběly nám góly. To se naštěstí v posledním utkání se Slováckem změnilo. Věřím, že dokážeme udržet vysoký standard,“ dodal.

Trenér měsíce září:
1. Zdeněk Ščasný (FK Teplice) 2355 hlasů

2. Roman Pivarník (Bohemians Praha 1905) 2332 hlasů
3. Pavel Tobiáš (1. FK Příbram) 2134 hlasů

Nivaldo v Hráči měsíce skončil třetí
Až napotřetí se útočník Slovácka Libor Došek může radovat z prvenství v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) Hráč měsíce. Po neúspěšných pokusech v říjnu 2013 a srpnu letošního roku mu to konečně vyšlo a v 36 letech se tak dočkal prestižního individuálního ocenění. Nejlepší střelec aktuální sezony SYNOT ligy dostal od fotbalových fanoušků téměř 2400 hlasů a ve vyrovnaném boji porazil sparťanského kapitána Davida Lafatu. Bronzový stupínek obsadil kapverdský záložník Teplic Nivaldo.

Hráč měsíce září:
1. Libor Došek (1. FC Slovácko) 2393 hlasů
2. David Lafata (Sparta Praha) 2309 hlasů
3. Nivaldo (FK Teplice) 2178 hlasů


Celý článek: LFA

Stínadla TV