Obrázek článku

Richard Ludha: Lidé snad přijdou na stadion bez ohledu na čas

Richard Ludha na Slovácku udržel nulu díky svým zákrokům i smůle soupeře. Teď už však musí myslet na nadcházející zápas proti Bohemians 1905.

Začneme takovou odlehčenou aktuální otázkou. Stalo se ti už někdy dřív, že by za tebou třikrát za poločas zazvonila branková konstrukce?

Popravdě si takový zápas nepamatuju. Myslím si, že to bylo poprvé.

Na Slovácku byly pasáže kdy vám soupeř dost zavařil, měl jsi nějaké těžší zákroky ale i štěstí. To asi nebylo jednoduché…

Dobře bylo, že jsem si hned pomohl prvním zákrokem, vytlačil jsem střelu na břevno. S těmi tyčkami bych nic nezmohl, ale jinak jsem zasahoval proti střelám i závarům. To štěstí k tomu patří.

Byl tam i sporný moment na konci, kdy domácím odvolali gól. Nebýt faulu, tak se ten míč do branky neodrazí, že?

Určitě to tak bylo. Viděl jsem že to má Lukáš Mareček na hlavě, najednou ale spadl a míč byl v brance. Byl jsem si jistý, že Luky spadl, že tam musel být nějaký faul.

Dalším soupeřem je Bohemka, která není v tabulce daleko před Teplicemi. V jejím kádru najdeme ale kvalitní ofenzivní hráče - například Yusuf či Matoušek. Jak se na ně dá nachystat?

My se sice připravujeme zápas od zápasu, ale vidíme jak jsou často podobné. Víme, že je to často o jedné proměněné šanci, musíme se soustředit na sebe a náš výkon. Doufám, že uspějeme.

Poslední otázka směřuje na čas výkopu. Je to pro gólmana rozdíl, když se začíná hodinu po poledni? Například co se týče světla, které je jiné než v podvečer…

Já to nějak neřeším. Jsem hlavně rád, když je pěkně. Ať hrajeme od jedné, nebo od osmi, je mi to jedno. Jediná nevýhoda pozdějších výkopů je, že se po nich hůř usíná. Nejdůležitější je aby si lidi našli cestu na stadion bez ohledu na čas.




Stínadla TV