Obrázek článku

Filip Horský: Zápas za béčko mi snad pomůže

Filip Horský o reprezentační přestávce dostal příležitost nabrat zápasovou minutáž v B-týmu, kterému pomohl dvěma brankami k vítězství 4:3 nad Chlumcem nad Cidlinou. Nyní už se s A mužstvem chystá na duel se Slováckem, na který jsme se jej zeptali v rozhovoru.

O uplynulém víkendu jsi naskočil za béčko a hned jsi vstřelil dvě branky. Jaký to pro tebe byl zápas?

Šlo o můj start za béčko, měl jsem od toho nějaké očekávání, které se naplnily. Šlo o náročné soubojové utkání na těžkém terénu. Výsledkově to také bylo nahoru a dolů. To skóre 4:3 hovoří za vše. O přestávce jsme prohrávali a řekli jsme si, že s tím musíme něco udělat. Po gólu soupeře, který šel do vedení 3:1 jsme museli ukázat velký charakter abychom zápas otočili.

Jak se na hřišti rodil obrat?

Řekli jsme si o pauze, že s tolika zástupci áčka v sestavě prohrát nemůžeme. Bylo to o síle celého týmu. Po třetím gólu soupeře přišla naše penalta, vzal jsem si zodpovědnost na sebe. Chtěl jsem po nějaké době zase vstřelit branku, to se povedlo. Za chvíli byla další šance, kterou jsem taky proměnil. Jsem rád, že jsem týmu mohl pomoci, ale hlavně za ten výsledek.

Co se dá čekat od zápasu na Slovácku?

Já už jsem tam hrál asi dvakrát. Není to tam jednoduché, mají to silově a defenzivně dobře poskládané. Trenéři nás na to už připravují.

Dá se tedy předpokládat, že se potkají dva týmy, co to chtějí poctivě ubojovat…

Bude to asi více o obranách. Žádná přestřelka 4:3 jako v béčku, spíš bude záležet na prvním gólu. Dá se čekat soubojové utkání.

Jak je to těžké přepnout zpátky na tento režim po utkání z ČFL?

Je to těžší v tom, že tady hrajeme každý zápas skoro o všechno, z venku se body nevozí jednoduše. Nemyslím si ale, že bychom kvůli tomu byli nějak svázaní.

Blíží se půlka sezóny, ty jsi v Teplicích od léta. Co pro tebe aktuální angažmá zatím splnilo či nesplnilo?

Ze začátku hlavně přišla nějaká herní minutáž. V některých zápasech byly slušné, jsem rád za gól s Libercem. Vím ale, že branek mohlo a mělo být víc. Snažím se na tom pracovat a snad mi pomůže i zápas za béčko. Kvůli střílení gólů jsem sem přišel.

Stínadla TV