Obrázek článku

Příprava odstartuje v polovině června

Teplický tým sice jen před několika dny nastoupil na dovolenou po konci uplynulého ligového ročníku, ale už v pondělí 17. června opět začne dril v podobě přípravy na nový ročník.

Prvním bodem v přípravě jsou testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze v pondělí 17. června, na Stínadlech se tým poprvé setká v úterý 18. června, kdy oficiálně odstartuje letní příprava.

První prověrkou v ní bude zápas s Viktorií Žižkov v sobotu 22. června od 10:30 v Dubí - Pozorce, následovat budou zápasy s Vlašimí ve středu 26. června od 11:00 na její půdě a s Hradcem Králové v sobotu 29. června od 11:00 v Opatovicích.

Ve sváteční sobotu 6. července se teplický tým utká od 11:00 s Chemnitzerem FC v Modré. Následovat pak bude v úterý 9. července odjezd na soustředění do polské Opalenice nedaleko Poznaně. Tady se žlutomodrý střetnou s Wartou Poznaň ve středu 10. července. Tento tým v letošní sezóně skončil na 16. místě v nejvyšší soutěži, a příští rok tak bude bojovat o návrat do Ekstraklasy.

V posledním přípravném duelu pak prověří svěřence Zdenko Frťaly Lech Poznaň, pravidelný účastník evropských pohárů, který skončil naposledy na pátém místě v polské lize. V realizačním týmu Lechu je také bývalý dlouholetý kondiční trenér FK Teplice Antonín Čepek.

Po návratu z Polska už bude finišovat příprava na nový ročník nejvyšší fotbalové soutěže, která odstartuje o víkendu 20. a 21. července. První kolo by Teplice měly odehrát na hřišti soupeře z důvodu rekonstrukce hrací plochy. Doma na Stínadlech se tak fanoušků představí o posledním červencovém víkendu.

Permanentní vstupenky na nový ročník půjdou do prodeje podobně jako v minulých letech kolem 20. června.

Stínadla TV