Obrázek článku

Ve středu je tu dohrávka s Olomoucí

Stínadla ve středu od půl šesté uvidí dohrávku 18. kola FORTUNA:LIGY Teplice - Olomouc. Duel se měl hrát na podzim, kvůli nepříznivému počasí byl ale odložený na jaro. Středečním zápasem „skláři" odstartují šňůru tří po sobě jdoucích domácích utkání.

Sigma v tabulce uzavírá první šestku týmů, na svém kontě má 29 bodů. Severočeši jsou devátí s 24 body. Naposledy remizovali 1:1 v Pardubicích, kde ale byli téměř po celý zápas lepším týmem. „Po celý zápas jsme měli hru pod kontrolou, dovolím si říct, že jsme byli lepší. Bod bereme s pokorou, musíme respektovat aktuální formu soupeře,“ souhlasí trenér Zdenko Frťala zároveň se sklání před jarní fazónou Pardubic, jimž však v nahuštěném programu došel dech.

Do sestavy „žlutomodrých" se vrátil stoper Štěpán Chaloupek, sedm minut před koncem řádné hrací doby vstřelil vyrovnávající gól. „Věřím, že gól by padl, i kdybych na hřiště nešel. Dal by ho někdo jiný, protože jsme si ho zasloužili za to, jak kluci pracovali,“ usmívá se šťastný střelec.

Nerozehraný Chaloupek měl přitom nastoupit za teplické béčko, aby nastřádal zápasovou praxi. „Jenže hrálo na umělé trávě, tak jsme od toho upustili. Před týdnem jsme totiž do rezervy dali Kubu Horu a bohužel si přivodil zranění,“ vysvětluje Frťala.

Během utkání v Pardubicích se zranil brankář Tomáš Grigar a nad jeho startem ve středečním souboji s Hanáky tak visí velký otazník.

Olomouc má za sebou bezgólový domácí duel s Hradcem Králové a nadále čeká na první jarní výhru. „Cítíme, že se trochu propadáme. Logicky jeden bod ze dvou zápasů je při našich ambicích málo. Komplikace to je. V domácím prostředí už jsme strašně dlouho nevyhráli. Musíme to zastavit. Potřebujeme brát tři body a to nejlépe víckrát po sobě, pak máme reálnou šanci se k našim cílům dostat," vyhlíží střet s Teplicemi trenér Sigmy Václav Jílek.

Utkání startuje ve středu v 17:30, už od 15:30 bude opět připravena fanzóna pod sektorem 15 na ochozu stadionu. V ní bude opět probíhat také soutěž o herní konzoli Nintendo Switch!

Stínadla TV