Obrázek článku

Jáchymek na neurorehabilitačním pobytu v Centru Hájek

Dva týdny pětiletý Jáchymek z Proboštova intenzivně každý den rehabilitoval v Centru Hájek. Tento čtrnáctidenní neurorehabilitační pobyt v tomto špičkovém zařízení, který stál téměř 90 tisíc korun, je financován zejména z výtěžku Charitativního dne Na Stínadlech.

Ten se uskutečnil v AGC Aréně v září a zúčastnilo se ho celkem 1527 běžců, kteří naběhali 13 609 koleček, což dohromady dělalo neuvěřitelných 4 912 849 naběhaných metrů. Spolu s FK Teplice podpořily Charitativní den Na Stínadlech i partnerské kluby BK Armex Děčín, HC VERVA Litvínov a DHK Baník Most.

„V Centru Hájek je vytvořeno skvělé zázemí a Jáchymkovi tyto neurorehabilitace opravdu velmi pomáhají. Díky zdejším skvělým zaměstnancům jsou pro něj všechna připravená cvičení nejen dřinou, ale i zábavou. Jáchymovi se zde intenzivně věnují každý den více než pět hodin. Kromě dvou hodin therasuit terapie, která probíhá se dvěma fyzioterapeuty, nechybí ani speciální pedagogika, ergoterapie, synergická reflexní terapie, masáže, vodoléčba, fyzikální terapie, oxygeno terapie, Vibramoov či motomed,“ doplňuje maminka Marie.

Nadační fond FK Teplice si váží, jaké podpory se Jáchymovi dostalo prostřednictvím výše zmíněného Charitativního dne. „Děkujeme moc Vám všem, kteří jste nám pomohli Jáchymka podpořit. Velké poděkování patří i našim partnerským klubům,“ říká předseda správní rady Nadačního fondu FK Teplice Martin Kovařík.


I vy můžete pomáhat prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB.

Stínadla TV