Obrázek článku

Nadační fond pořídil Vladimírovi motomed

​FK Teplice dlouhodobě spolupracuje s Centrem pro roztroušenou sklerózu Krajské zdravotní – Nemocnice Teplice a také spolkem ROSKA Teplice, přičemž se snaží aktivně nejen prostřednictvím svého nadačního fondu podporovat lidi z regionu, kteří s touto nemocí statečně zápasí. Tentokrát se rozhodl znovu pomoci panu Vladimírovi z Teplic, který se právě s roztroušenou sklerózou již více než třicet let léčí.

Vladimírovi tato nemoc postupně poškodila většinu svalů a kostí v jeho těle. Přesto se stalo jeho hlavním životním krédem: "Hýbat se a nevzdávat to!" I když Vladimír musel v minulosti skončit s milovanými túrami po horách či kolektivními sporty, tak pohyb a sport, včetně sledování teplického fotbalu, pro něj zůstali důležitou součástí každodenního života.

„Zakoupili jsme Vladimírovi speciální motomed, aby mohl sám aktivně cvičit. Velmi si vážíme nejen toho, jak statečně bojuje s touto nemocí, ale i toho, co vše dělá pro ostatní lidi s roztroušenou sklerózou v teplické ROSCE, jejímž předsedou je již více než 15 let,‘‘ říká člen dozorčí rady Nadačního fondu FK Teplice Jan Hadraba.

,,Chtěl bych moc poděkovat Nadačnímu fondu FK Teplice za tento dar. Je to skvělá věc, navíc můžu u něj sedět nebo ležet. Velmi oceňuji i to, že je na něm možné procvičovat i ruce.‘‘ říká pan Vladimír.

I vy můžete pomáhat prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB.

Stínadla TV