Obrázek článku

V neděli se na Stínadlech hraje s Baníkem!

Po reprezentační přestávce se vrací na scénu FORTUNA:LIGA. Na teplická Stínadla přijede v neděli šestý tým tabulky, ostravský Baník, který šest zápasů v řadě neprohrál. Hrát se bude od 15 hodin.

Teplice před pauzou prohrály v Uherském Hradišti 0:2 se Slováckem, proti Ostravě si budou proto chtít napravit reputaci. „První týden jsme dobíjeli baterky. Potěšilo nás, že ti, kteří neměli takové herní vytížení v áčku, přispěli k výhře béčka nad Mostem. Zároveň jsme sledovali, jestli se dají do pořádku ti, kteří byli zranění a pobití. Bohužel se to nepovedlo tak, jak jsme si představovali. Navíc se na reprezentačním srazu zranil Fila. Budeme doufat, že se někdo z těch, kteří jsou mimo, dají na Baník do pořádku," říká trenér Zdenko Frťala.

Kouč „sklářů" se musel obejít bez několika reprezentantů, uprostřed týdne se mu postupně vraceli do mužstva. „Už se začínáme naplno připravovat na Baník, který má ambice hrát v první šestce. Před reprezentační přestávkou měl dobrou formu."

Frťala ví, že Ostravští hrají ve stabilizované sestavě, síla Baníku je podle něj velká. „Svědčí o tom to, že řada kvalitních a zkušených hráčů se nevejde do základní sestavy. Mladí chytli za pačesy svou šanci exkluzivně."

Co bude na nedělního soupeře platit? „Určitě herní disciplína. Jsme si vědomí síly soupeře. Jestli chceme udělat radost našim fandům, tak musíme zvolit agresivní přístup a správnou formu hry."

Baník Ostrava trénuje Pavel Hapal. V poslední době se mu podařilo mužstvo vyladit natolik, že je na tuzemské scéně úspěšné. Míří do pohárové Evropy? „Je to přání klubu i majitele. Ta cesta není jednoduchá, ale není důvod, proč o tom uvažovat jako o jediném cíli. Chceme mužstvo zlepšovat, zkvalitňovat a danými výsledky se k pohárovému umístění eventuálně dopracovat. Jestli to bude v této sezoně, nebo nějaké příští, to se pak ukáže,“ řekl Hapal.

I na nedělním zápase s Baníkem nebude pro fanoušky chybět populární fanzóna, která startuje ve 13:00 přímo na ochozu stadionu, od této doby tak bude otevřený stadion vchodem „D“, od 12:30 pak bude otevřena pokladna směrem od Kauflandu a rovněž velký fanshop v blízkosti pokladen. Veškeré informace o fanzóně najdete ZDE.

Utkání s Baníkem startuje v neděli v 15:00, vstupenky jsou v prodeji ZDE. Utkání bude řídit Ondřej Pechanec s asistenty Radimem Dreslerem a Janem Dohnálkem. Čtvrtým rozhodčím bude Josef Krejsa a u VARu zasednou Ladislav Szikszay a Milan Vyhnanovský.

Stínadla TV