Obrázek článku

FK Teplice a SK Slavia Praha společně pomohly seniorům

Oba kluby se stejně jako při posledním vzájemném zápase na jaře, kdy podpořily pětiletého Petříka s nemocí motýlích křídel, rozhodly znovu společně pomoci potřebným.

První říjnový se stal díky zápasu Na Stínadlech svátkem fotbalu v našem regionu. Zároveň je právě tento den každoročně i svátkem všech seniorů na celém světě.

Nejvyšší zástupci obou klubů a zároveň i jejich nadačních fondů i proto ještě před samotným zápasem společně navštívili Domov důchodců v Bystřanech u Teplic. V doprovodu jeho ředitelky Miroslavy Barešové si společně prohlédli toto zařízení, které nabízí svým klientům dva typy sociálních služeb, s celkovou kapacitou 200 klientů.

Místním seniorům udělali velikou radost nejen svoji návštěvou, ale i dovezenými dárky, ať již šlo o klubové šály, knihy či jiné klubové upomínkové předměty.

Vedle toho oba kluby také společně podpořily Domov důchodců v Bystřanech a to celkovou částkou 50 000 Kč. Tento finanční dar bude využit na nákup dvou speciálních polohovacích lůžek pro klienty domova.

„Moc děkujeme oběma klubům a jejich nadačním fondům za jejich podporu. Váš dar našim klientům opravdu velmi pomůže, neboť polohovací lůžko poskytuje seniorům optimální nezávislost a svobodu pohybu. Pro osoby s hendikepem představuje místo, kde tráví většinu dne. Proto by mělo být maximálně pohodlné a jednoduché na ovládání. I nám jako pečujícím osobám tato lůžka díky výškové nastavitelnosti zjednodušují práci“, doplnila ředitelka Domova seniorů v Bystřanech Miroslava Barešová.

Oba kluby patří v tuzemském fotbalovém prostředí k nejaktivnějším v oblasti aktivit na poli společenské odpovědnosti. Za své mnohostranné úsilí byly v minulých letech oceněny FK Teplice hned třikrát Cenou Lukáše Přibyla od Ligové fotbalové asociace. SK Slavia Praha získala toto ocenění zase za poslední ligovou sezonu a to za svůj CSR program „Za hranice hřiště“.

Stínadla TV