Obrázek článku

David Jablonský: Remíza byla zasloužená

David Jablonský skóroval v posledních dvou ligových utkáních. Zatímco proti Jihlavě jeho trefa na body nestačila, v Příbrami znamenala bod za remízu 1:1.

Jak bereš bod z půdy Příbrami?

"První půle z naší strany nebyla vůbec dobrá, vlastně stejně jako naše poslední zápasy. Nehráli jsme tak aktivně jako doma. Něco jsme si řekli o poločase a vyrovnali. Chtěli jsme ještě otočit výsledek, ale ten bod bereme. Remíza byla zasloužená."


Inkasované brance zase předcházela chyba...

"Gól jsme dostali do šatny. Tomáš Vondrášek špatně odkopl míč, situaci neodhadl. Řezníček stál před gólmanem a dal z toho gól. My jsme pak museli začít tvořit."

Sám jsi také skóroval po chybě domácí obrany...

"Kopali jsme roh, odražený míč se dostal do strany a Nivaldo ho vrátil. Balón se dostal až ke mně, tak jsem ho uklidil do brány. Měl jsem dost prostoru. Neves, který mě jinak hlídal, mě nechal úplně samotného. Asi na mě zapomněl."

Neměl jsi se v tu chvíli už vracet spíše do obrany?

"Skoro ano. Ale viděl jsem, že máme míč na kopačkách, tak jsem počkal. Věřil jsem, že se ke mně může dostat. To se taky stalo."

Kdy konečně přijde první venkovní výhra?

"Je fakt, že se venku docela trápíme. Sbíráme remízy nebo prohráváme. Musíme se na hřištích soupeřů zlepšit. Výhru ze hřiště soupeře už potřebujeme jako sůl. Snad se to podaří už v Budějovicích."

Stínadla TV