Ostrava - Teplice 2:1 (0:0)

Ostrava - Teplice 2:1 (0:0)

FC Baník Ostrava
N3, FORTUNA:LIGA,
FC Baník Ostrava FK Teplice
2:1 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 56. Almási, 60. Plavšić - 89. Trubač z pen..
ŽK: 68. Kodad.
Rozhodčí: Petřík - Mokrusch, Pečenka (Kotala).
VAR, AVAR: Berka, Ratajová.
Diváci: 6195.

Team logo

FC Baník Ostrava

Letáček – Měkota, Bitri (80. Kuzmanović), Pojezný – Juroška, Cadu (70. Buchta), Kaloč, Plavšić (90. Jaroň), Fleišman – Tijani, Almási (80. Mišković).
Team logo

FK Teplice

Mucha - Knapík (46. Dramé), Chaloupek, Mićević - Hyčka (32. Radosta), Kučera, Jukl, Urbanec (60. Kodad) - Trubač - Žák (60. Yasser), Fila (71. Sy).

Komentář k zápasu

Teplický tým vyrazil do Ostravy s touhou přivézt z Vítkovic záchranu ve FORTUNA:LIZE. Ze sestavy však vypadli pro karty Jakub Hora, Lukáš Mareček a Abdallah Gning, pro zranění pak Matěj Hybš. Naopak do sestavy se vrátil po dlouhém zranění Jan Knapík, na lavičce začal zápas další rekonvalescent Soufiane Dramé.

Utkání začalo oboustranně opatrně, jakoby si oba týmy uvědomovali, že jim k záchraně chybí jen poslední krůček. Za domácí byl největší hrozbou Plavšić, který byl na levé straně sestavy Baníku velmi agilní. Domácí se nakonec k brance propracovali ve 34. minutě, jenže gól Almásiho neplatil po intervenci VARu. Těsně před poločasem to zkusil z dálky ještě Kaloč, který protáhl Muchu. Už v rámci prvního poločasu musel udělat Zdenko Frťala dvě změny v sestavě, nejprve odstoupil ve 32. minutě se svalovým zraněním Alois Hyčka a po první půli střídal také Jan Knapík, pro kterého byla porce 45 minut v náročném počasí a po dlouhém zranění tak akorát.

Po změně stran tlak Baníku zesílil a doslova zamkl žlutomodré na vlastní polovině. Z tlaku pak resultovala vedoucí branka v 56. minutě, kdy s hlavou prosadil Almási. Hned vzápětí navíc musel Mucha předvést výtečný zákrok po další hlavičce, kterou doslova vytáhl z branky. Jenže v 60. minutě už byl krátký na sólový nájezd Plavšiće, který využil toho, že se k němu odrazil sražený odkop jednoho z hostů. Pak se sice osmělili i tepličtí hráči, jenže branku zase vstřelil Baník, opět zásluhou Plavšiće, ale stejně jako v první půli neplatila po zásahu VARu. Blízko snížení byl na druhé straně Trubač, který se technicky opřel do odraženého míče a protáhl Letáčka. Snížení nakonec přeci jen přišlo, když Daniel Trubač proměnil penaltu, kterou vybojoval Mohamed Yasser! Vyrovnat už se však bohužel teplickému týmu nepodařilo, i tak se ovšem tým díky ostatním výsledkům vrací do Teplic s jistotou prvoligové příslušnosti.

Fotogalerie

Stínadla TV