Bohemka udělila Teplicím lekci z efektivity. Srdnatý výkon na vyrovnání nestačil

Bohemka udělila Teplicím lekci z efektivity. Srdnatý výkon na vyrovnání nestačil

FK Teplice
13. kolo, Chance Liga,
FK Teplice Bohemians Praha 1905
1:2 (0:2)
Logo

Statistiky

Branky: 67. Jukl, 6. Matoušek, 40. Matoušek. ŽK: 0:3 (Frühwald, Kovařík, Křapka). Rozhodčí: Černý – Antoníček, Podaný. Diváci: 4115

Team logo

FK Teplice

Ludha - Švanda (61. Bílek), Havel (46. Labík), Horský (46. Emmer), Harušťák, Čerepkai (46. Vachoušek), Mičevič (73. Havelka), Jukl, Trubač, Mareček, Kričfaluši
Team logo

Bohemians Praha 1905

Frühwald – Matoušek (70. Zeman), Kovařík, Drchal, Vondra, Kadlec (86. Shejbal), Hůlka, Křapka, Smrž (11. Jindřišek), Čermák (70. Hrubý), Ristovski (86. Jánoš)

Komentář k zápasu

Pražští Bohemians 1905 si ze Stínadel odvezli tři body za výhru 2:1. Jejich úspěch se zrodil v prvním poločase díky dvěma trefám Jana Matouška. Herní převaha Teplic podpořená bojovností stačila pouze na snížení z kopačky Roberta Jukla.

Trenérský tým žlutomodrých si musel při skládání sestavy poradit s absencí ofenzivního dua Gning – Yasser. Ani hosté neměli k dispozici svého nejlepšího střelce, Yusuf totiž rovněž ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit.

Hned ve druhé minutě zahřál přítomné fanoušky Filip Horský, když si navedl míč do slibné střelecké pozice. Brankář Frühwald byl však dobře postaven. Žlutomodří nepolevili z tempa, v 6. minutě však přišel šok. Důrazný Václav Drchal obral o míč Lukáše Havla a vyslal Matouška do tutové šance, která skončila brankou.

Severočeši nezůstali opaření a tlačili se dopředu. Čerepkaiova hlavička z 21. minuty měla dobrý směr i razanci, hostující gólman však úspěšně zasáhl. Z podobné pozice zanedlouho stejnou částí těla zakončoval Trubač, mířil však vedle. Asi deset minut před poločasem po kombinaci Mićeviće s Harušťákem zakončoval z první Horský, jenže minul. Poté bohužel přišla další pohroma, když si ještě před přestávkou Drchal s Matouškem stihli zopakovat svou gólovou kombinaci a zvýšili na 2:0 z pohledu Klokanů.

Štáb Zdenka Frťaly připravil po změně stran hned trojici střídání, což mělo pomoci ke zvratu v utkání. Oživená sestava za podpory aktivně fandícího kotle soupeře zatlačila a vytvořila si řadu šancí. Odměna za tuto snahu všech zúčastněných přišla v 67. minutě. Míč prostrčený Trubačem do vápna se i s přispěním štěstí odrazil od Tadeáš Vachouška k Robertu Juklovi, který propálil gólmana. Hosté pak čekali hlavně na rychlé protiútoky, při nejnebezpečnějším z nich však Drchal ve skluzu netrefil balón. Žlutomodří pak zkoušeli uspět z centrovaných míčů i dlouhých autů, Pražané si však svoje brankoviště již ohlídali.

Stínadla TV