Ludhova branka byla pro Slovácko zakletá, Teplice vezou tři body!

Ludhova branka byla pro Slovácko zakletá, Teplice vezou tři body!

1.FC Slovácko
12. kolo, Chance Liga,
1.FC Slovácko FK Teplice
0:2 (0:1)
Logo

Statistiky

Branky: 42. Gning, 82. Horský. ŽK: 4:3 (Vaško, De Azevedo, Krmenčík, Cicilia – Bílek, Labík, Beránek). Rozhodčí: Zaoral – Paták, Malimánek. Diváci: 4073

Team logo

1.FC Slovácko

Heča - Ndefe (54. Reinberk), Břečka, Vaško, De Azevedo (54. Petržela), Trávník, Kohút (68. Blahút), Doski (68. Sinyavskiy), Kim (77. Cicilia), Havlík, Krmenčík
Team logo

FK Teplice

Ludha – Švanda, Bílek (46. Beránek), Harušťák, Čerepkai (67. Horský), Mičevič (36. Havel), Jukl, Trubač (67. Labík), Mareček, Gning (78. Havelka), Kričfaluši

Komentář k zápasu

Tepličtí fotbalisté na Slovácku zvítězili 2:0 po trefách Abdallaha Gninga a Filipa Horského. Tři body byly o to cennější, že domácí si hlavně v první polovině vytvořili řadu šancí. Tým z Uherského Hradiště třikrát trefil brankovou konstrukci a po změně stran neproměnil ani penaltu.

1. FC Slovácko patřilo v posledních letech k celkům, proti kterým se žlutomodrým nedařilo. Trenéři se možná i proto rozhodli soupeře zaskočit volbou rozestavení 4-4-2.

Po sedmi minutách spadl ve vápně domácích Gning, videorozhodčí však nedovolený zákrok neodhalil. Vzápětí měli všichni tepličtí fanoušci, kteří vážili dalekou cestu, zaděláno na infarkt. V 11. minutě se Kohútův pokus hlavou odrazil od břevna takřka na brankovou čáru. Michal Bílek sice míč úspěšně odvrátil, z následného rohu však ještě Břečka trefil tyč.

Po čtvrthodině se po rychlém útoku uvolnil Gning, jeho střel však mířila nad. Na druhé straně si o něco lépe počínal Kim, jehož pokusu ale Ludha vystavil stopku. Nedlouho poté se o slovo přihlásil Daniel Trubač, jehož tvrdá střela Hečovi dokonce vypadla. Severočeši se ani tehdy neuklidnili a ve 24. minutě dovolili soupeři další tutovku. Kim Seung-Bin ale jen rozšířil seznam hráčů trefujících konstrukci Ludhovi dobře postavené branky.

Deset minut před poločasem se nešťastně zranil Mićević a z utkání musel odstoupit. Náplastí na tuto velkou ztrátu ale byla vedoucí branka. Tu zařídil Abdallah Gning, který na polovině hřiště dostal míč, se kterým pak sám prošel obranou soupeře a gólově zakončil.

Ve druhé polovině se dlouho hrálo bez větší šance, dokud v 59. minutě nenařídili rozhodčí po zásahu videa pokutový kop ve prospěch domácích. Marek Havlík neunesl tíhu okamžiku a míč poslal nad břevno do míst, kde sídlí kotel Slovácka. Hra se poté rozhýbala, Čerepkaiův únik však zastavila obrana Slovácka a Kimova dalekonosná střela skončila v rukavicích Ludhy.

Moravané se snažili dostat do tlaku, zatápěli jim však rychlé protiútoky Teplic. V 82. minutě oslovil Havelka Jukla, jehož střelu ještě Heča vyrazil. K míči se ale jako první dostal Horský a zblízka dvojnásobil vedení. V páté minutě nastavení domácí v honbě za snížením dostali míč do sítě, kvůli faulu však branka neplatila. Teplice se tak mohly po dlouhých šesti letech radovat z výhry v Uherském Hradišti.

Fotogalerie

Stínadla TV