Teplice se s Duklou rozešly smírně, bod v závěru hájily v oslabení

Teplice se s Duklou rozešly smírně, bod v závěru hájily v oslabení

FK Teplice
11. kolo, Chance Liga,
FK Teplice FK Dukla Praha
1:1 (1:0)
Logo

Statistiky

Branky: 42. Nour, 68. Mešanovic. ŽK: 1:0 (Mareček). ČK: 1:0 (Radosta). Rozhodčí: Beneš – Nádvorník, Machač. Diváci: 2937

Team logo

FK Teplice

Ludha - Nour (62. Horský), Harušťák (74. Beránek), Čerepkai (66. Tsykalo), Mičevič, Jukl, Trubač, Mareček, Gning, Kričfaluši, Radosta
Team logo

FK Dukla Praha

Hruška – Peterka, Mešanovic (90. Matějka), Ambler, Šebrle, Vondrášek, Hašek, Lichý (60. Pech), Zeronik (90. Ullman), Řezníček, Kozma

Komentář k zápasu

Fotbalisté Teplic na Stínadlech remizovali s Duklou Praha 1:1. Povedený první poločas sklářů korunoval brankou Mohamed Yasser, po změně stran se však hosté zvedli a utkání vyrovnali. Žlutomodrým navíc v poslední čtvrthodině chyběl vyloučený Matěj Radosta.

Teplice vstupovaly do zápasu s ambicemi přeskočit v tabulce svého dnešního soupeře. Pomoci k tomu mělo i pozměněné rozestavení se čtyřmi hráči v obranné řadě.

Hned ve třetí minutě se dostal k hlavičce Yasser, ale brankář Hruška byl připraven. V zápětí se po standardní situaci protlačil ke střele Čerepkai, avšak pro zakončení byl v příliš ostrém úhlu. Domácí tlak nadále rostl a v 8. minutě vyústil v šanci Radosty, jehož střela orazítkovala tyč.

Brankář hostů zůstával v permanenci i nadále, po čtvrthodině hry jej střelou pod břevno otestoval Trubač. Ve 24. minutě se po žlutomodré kombinaci zjevil před poloodkrytou brankou Gning, ve skluzu však přestřelil. Následně Trubačův střílený centr usměrňoval Yasser, míč však skončil těsně vedle.

Změna skóre přišla tři minuty před poločasem. Jaroslav Harušťák dostal na levé straně hřiště dostatek prostoru k odcentrování a našel prostor ve kterém se uvolnil Mohamed Yasser, jehož hlavička byla gólová. Další zásah mohl ještě do půle přidat Čerepkai, štěstí mu však nepřálo.

Po změně stran se o vstupenku do klubu ligových kanonýrů chtěl přihlásit Jakub Řezníček, v dobré příležitosti však nezvládl zakončit. Předznamenal tím ale zlepšení výkonu Pražanů, což v 68. minutě vyústilo ve vyrovnání po dorážce Murise Mešanoviće.

Další rána pro Teplice přišla deset minut po inkasované brance, když Radosta v soupeřově vápně trefil protihráče a obdržel červenou kartu. Skórovat v oslabení mohl unikající Horský, avšak jeho obstřel na zadní tyč byl nepřesný.

Dukla si již v přesile další gólovku nevytvořila a když selhaly i teplické standardní situace, rozešly se oba týmy smírně.


Stínadla TV