Report ze zápasu FK Teplice vs. FC Baník Ostrava

Report ze zápasu FK Teplice vs. FC Baník Ostrava

FK Teplice
9. kolo, Chance Liga,
FK Teplice FC Baník Ostrava
2:3
Logo

Statistiky

Branky: 34. Gning, 37. Buchta, 52. Pojezný, 64. Ewerton, 90+3. Tsykalo ŽK: 36. Tsykalo, 54. Němeček, 56. Mareček, 83. Klíma

Team logo

FK Teplice

Danihel (23. Tsykalo), Kričfaluši, Mareček (75. Sedláček) – Urbanec, Trubač (59. Havelka), Jukl, Emmer (59. Horský), Bílek – Gning, Yasser (75. Čerepkai)
Team logo

FC Baník Ostrava

Markovič – Kpozo, Pojezný, Chaluš, Juroška – Rigo, Boula – Ewerton, Šín (88. Frydrych), Buchta (82. Holzer) – Tanko (74. Klíma)

Komentář k zápasu

Teplice v 9. kole Chance ligy na Stínadlech padly s Baníkem 2:3. Branky začaly padat po půlhodině hry, nejprve se trefil Abdallah Gning a posléze na druhé straně z přímého kopu David Buchta. Po změně stran se Ostravané dvakrát prosadili a rozhodli tak o osudu utkání. Povedená trefa Yehora Tsykala v samém závěru pouze zmírnila teplickou porážku.

Úvod utkání se nesl ve znamení opatrné hry z obou stran. Luděk Němeček i Jakub Markovič si spolehlivě sbírali centry a jiné nebezpečí jim dlouho nehrozilo. Hned po 22 minutách bohužel skončil debut Daniela Danihela v Chance lize, musel totiž odstoupit kvůli zranění. Vynucená změna však předznamenala teplický přechod do útoku.

Ve 32. minutě našel Michal Bílek svým přesným centrem Jakuba Urbance, ten však hlavičkoval jen do brankáře. O chvíli později centroval stejný hráč znovu a po zblokované hlavičce Yassera míč do branky dorazil Gning. Vzápětí však bylo vyrovnáno zásluhou Davida Buchty, jehož utažený přímý kop zapadl přesně do spodního rohu branky. Nedlouho poté mohl přidat druhý zásah Slezanů Juroška, Němeček však tuto střelu vyrazil. Těsně před poločasem se do šance dostal ještě Jakub Emmer, jenže branku přestřelil.

Běžela již druhá půle, když Emmer dokázal zastavit nebezpečný rychlý útok Baníku. Následný rohový kop sice skončil v rukavicích Luďka Němečka, avšak míč v klubku hráčů vypadl a do sítě jej napálil Karel Pojezný. Po hodině hry se Slezané znovu valili dopředu, avšak Buchta odkrytou branku netrefil. Na druhé straně nebyl zákrok na Roberta Jukla posouzen jako penaltový a do útoku šli znovu hosté. Míč si vzal Ewerton a proti jeho výstavní střele by nic nezmohl ani žádný ze světových gólmanů – skóre bylo 3:1.

V 86. minutě z přímého kopu dobře střílel Čerepkai, Markovič však směr jeho pokusu vystihl. Již v nastaveném čase to pak slovenský útočník zkoušel hlavou, avšak gólmana opět nepřekonal. To se ale povedlo Tsykalovi, který z hranice šestnáctky výstavně trefil pravý horní roh a upravil stav zápasu. Na vyrovnání již nezbyl žádný čas a Ostrava si tak odvezla všechny body.

Stínadla TV