PARDUBICE B - TEPLICE B 2:3 (1:2)

PARDUBICE B - TEPLICE B 2:3 (1:2)

FK Pardubice
16. kolo, 3. česká fotbalová liga - skupina B,
FK Pardubice FK Teplice
2:3
Logo

Statistiky

BRANKY: 14. Zifčák (as. Halda), 85. Miláček (as. Zarate) - 1. Hora (as. Sedláček), 28. Urbanec (pokutový kop), 46. Vachoušek T. (as. Emmer). ŽK: 88. Halda - 55. Kolář, 83. Köstl, 90. Bednár. ROZHODČÍ: Černý - Wulkan, Klátil. DELEGÁT: Schmeiser. DIVÁCI: 80.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
Střely na branku 3:7 (2:5, 1:2) - Střely mimo branku 2:5 (1:3, 1:2) - Střely zblokované 5:8 (2:5, 2:3) - STŘELY CELKEM 10:20 (5:13, 5:7) - Vyložené šance 1:1 (1:1, 0:0) - Rohy 4:7 (3:4, 1:3) - Ofsajdy 0:1 (0:1, 0:0) - Fauly 11:17 (6:8, 5:9).

Team logo

FK Pardubice

Budinský - Svatoš (62. Brož), Koukola, Tecl, Lupač - Velasquez (46. Machů), Halda, Mukwelle - Zifčák, Zarate, Fousek (46. Miláček).

PŘIPRAVENI: Šimůnek (B) - Kábele, Vencl.

TRENÉŘI: Žmolík - Herzán, Kašpar.

Team logo

FK Teplice

Čechal - Hora (82. Bednár), Tsykalo, Audinis, Kolář - Vachoušek M. (K) (72. Kříž), Sedláček, Váňa (54. Podaný) - Emmer (72. Pokorný), Vachoušek T. (82. Köstl), Urbanec.

PŘIPRAVENI: Grümann (B) - Bzura.

TRENÉŘI: Šourek - Stožický, Novák.

Komentář k zápasu

K předehrávce 16.kola ČFL zamířil B-tým Sklářů na horkou půdu do Pardubic. Rezerva FK Pardubice nenavázala na brankostroj proti Kolínu z uplynulého víkendu a dnešní duel na Vinici ovládli svěřenci trenérů Davida Šourka a Vlastimila Stožického, kteří po skvělém týmovém výkonu odvezli na sever Čech všechny tři mistrovské body.

Hosté z Teplic skvěle vstoupili do utkání a hned v úvodních vteřinách duelu na Vinici je poslal do vedení Jakub Hora. Ten parádně hlavou usměrnil do pardubické branky rohový kop Richarda Sedláčka - 0:1. Domácí mohli o dvě minuty později vyrovnat, ale skvělým zákrokem se proti hlavičce domácího Fouska vytáhl Matěj Čechal. Domácím se podařilo vyrovnat ve 14.minutě. Halda našel centrem z pravé strany Pavla Zifčáka, který se prosadil přesnou hlavičkou na vzdálenější tyč branky Teplic - 1:1. Vedení si vzali hosté zpět ve 28.minutě z pokutového kopu. Domácí obrana faulovala ve výskoku autora úvodní teplické branky Jakuba Horu a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Jakub Urbanec - 1:2.

Také vstup do druhého poločasu jednoznačně patřil hostům z Teplic. Hned ve 46. minutě vedli Skláři již o dvě branky. Míč z vlastní poloviny vyvezl skvěle až na hranici pardubické šestnáctky Jakub Emmer, kde skvělou přihrávkou našel lépe postaveného Tadeáše Vachouška, ten se hbitě prosmýkl mezi domácími stopery a mazácky překonal Budinského přízemní střelou k levé tyči - 1:3. Pardubičtí si v dalším průběhu utkání sice vytvořili několik střeleckých pokusů, které ale skvěle fungující defenziva hráčů ve žluto-modrých dresech bezpečně odkláněla mimo tyče své branky. Až v 85.minutě se ujala po centru Zarateho z pravé strany dorážka Štěpána Miláčka a vykřesala tak pro domácí jiskřičku naděje - 2:3. Skláři ale ve zbývajících minutách domácí k ohrožení Čechalovi branky nepustili, vedení si zkušeně pohlídali a po závěrečném hvizdu rozhodčího Černého se mohli radovat ze zisku důležitých tří mistrovských bodů.

Fotogalerie

Stínadla TV