LIBEREC B - TEPLICE B 2:0 (2:0)

LIBEREC B - TEPLICE B 2:0 (2:0)

FC Slovan Liberec
12. kolo, 3. česká fotbalová liga - skupina B,
FC Slovan Liberec FK Teplice
2:0
Logo

Statistiky

BRANKY: 21. Dulay, 45+1. Dulay. ŽK: 50. Vachoušek. ROZHODČÍ: Fojtík - Jansa, Schmeiser. DELEGÁT: Diringer. DIVÁCI: 50.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:

Střely na branku 8:12 (8:6, 2:6) - Střely mimo branku 4:11 (1:3, 1:2) - Střely zblokované 6:7 (3:3, 3:4) - STŘELY CELKEM 18:30 (10:12, 8:18) - Vyložené šance 1:10 (0:5, 1:5) - Rohy 3:5 (1:3, 2:2) - Ofsajdy 4:1 (1:1, 3:0) - Fauly 8:11 (3:5, 5:6).

Team logo

FC Slovan Liberec

Krajčírik - Lupoměský, Ogboi, Plechatý (46. Kuľha), Michal (K) - Papoušek, Ukigi (79. Yakubu), Plot - Dulay (79. Kočka), Kok (63. Hadaščok), Strnad (89. Butsko).

PŘIPRAVENI: Hasalík (B) - Wydrzynski.

TRENÉŘI: Harant – Lilling, Kübel, Černický.

Team logo

FK Teplice

Čechal - Hora (80. Köstl), Tsykalo, Audinis, Kolář (58. Bednár) - Kříž, Vachoušek M. (K) (63. Pokorný), Sedláček, Podaný (80. Bzura) - Zsigmond (63. Šimonovský), Urbanec.

PŘIPRAVENI: Grümann (B) - Váňa.

TRENÉŘI: Šourek - Stožický, Novák.

Komentář k zápasu

K mistrovskému utkání 12.kola ČFL zamířil B-tým Sklářů poslední říjnovou neděli do severočeského Liberce. Rezerva místního Slovanu byla v dnešním duelu nakonec šťastnějším týmem. Skláři sice zcela ovládli zápasové statistiky, ale neproměňování vyložených brankových příležitostí přerušilo jejich pětizápasovou série bez porážky a naopak důraz a maximální efektivita v zakončení zajistila tři body libereckému Slovanu.

Skóre mohli otevřít Teplice. Po sedmi minutách hry ale ani šance Jakuba Urbance a o minutu později Kevina Zsigmonda v liberecké síti neskončily. A tak to byl nakonec domácí Slovan, který šel ve 21.minutě do vedení. Teplická defenziva nedůrazně odvrátila míč špatným směrem pouze na kopačky libereckého Petra Lupoměského. Jeho nebezpečnou střelu odraženou od břevna poslal za záda bezmocného Matěje Čechala do teplické sítě nepochopitelně zcela volný Patrik Dulay - 1:0. O postavení mimo hru se v tomto případě nejednalo. Ve 26.minutě se ve skvělé pozici ocitl v šestnáctce domácích teplický bek Patrik Kolář, ale ani jeho střela z bezprostřední blízkosti neskončila za zády Ivana Krajčírika. Ve 42.minutě měli dokonce Skláři dvě tutovky za sebou. Jakub Urbanec trefil z hranice pokutového území Slovanu pravou tyč a z následné dorážky odkrytou branku jen těsně v pádu přestřelil kapitán Teplic Matyáš Vachoušek. V samotném závěru prvního poločasu vyslal nebezpečný projektil z 20 metrů Richard Sedláček. Jeho dělovku mířící pod břevno ale vyrazil konečky prstů brankář Liberce na roh. Na ten si nejvýše vyskočil stoper Sklářů Yehor Tsykalo, ale jeho hlavička jen o několik málo centimetrů minula pravou tyč Krajčírikovi branky. Nakonec tak znovu udeřilo na druhé straně. Po bleskového protiútoku domácích opět zbytečně chybovala hostující defenziva, která tak Patrikovi Dulayovi znovu značně usnadnila práci a dovolila mu dostat domácí jednoduše do dvoubrankového vedení - 2:0.

V 54.minutě mohl završil svůj hattrick Patrik Dulay. Proti byl ale v teplické brance Matěj Čechal, který pokryl i následnou dorážku Altina Ukiciho. A pak už přicházeli jen příležitosti velmi dobře hrajících Teplic. Své šance ale postupně zachodili Zsigmond, Tsykalo, Pokorný, opět Tsykalo a v 88.minutě i Richard Sedláček. Ani jeden z nich nedokázal z těch nejvyloženějších pozic rozvlnit libereckou síť.

A tak hlavně díky střelecké nemohoucnosti Sklářů tři body nakonec zůstaly pod Ještědem. Liberec byl dnes maximálně efektivní, když dokázal góly potrestat dvě naprosto zbytečné chyby hostující defenzivy díky střelecky disponovanému Patriku Dulayovi.

Fotogalerie

Stínadla TV