TEPLICE B - ŽIVANICE 1:1 (1:0)

TEPLICE B - ŽIVANICE 1:1 (1:0)

FK Teplice
11. kolo, 3. česká fotbalová liga - skupina B,
FK Teplice TJ Sokol Živanice
1:1
Logo

Statistiky

BRANKY: 17. Vachoušek T. (Pokutový kop) - 58. Petráň. ŽK: 67. Bzura - 22. Jarkovský, 50. Hajník, 84. Petráň. ROZHODČÍ: Pachtová - Coufal, Melničuk. DELEGÁT: Chlaň. DIVÁCI: 100.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
Střely na branku 3:5 (2:1, 1:4) - Střely mimo branku 5:1 (4:1, 1:0) - Střely zblokované 7:4 (3:3, 4:1) - STŘELY CELKEM 15:10 (9:5, 6:5) - Vyložené šance 2:4 (2:1, 0:3) - Rohy 3:5 (1:2, 2:3) - Ofsajdy 4:0 (3:0, 1:0) - Fauly 8:13 (4:7, 4:6).

Team logo

FK Teplice

Čechal - Hora, Tsykalo, Kolář - Kříž (62. Podaný), Sedláček R., Bzura (70. Korselt), Bednár (62. Pokorný) - Vachoušek M. (K) (70. Šimonovský), Emmer - Vachoušek T.

PŘIPRAVENI: Grümann (B) - Váňa, Köstl.

TRENÉŘI: Šourek - Stožický, Lipš, Novák.

Team logo

TJ Sokol Živanice

Frydrych - Pánek, Zvěřina (85. Buriánek), Jarkovský, Sedláček O., Hajník, Petráň, Pánek (83. Petrus), Macháček, Svoboda (K), Tlapák.

PŘIPRAVENI: Bartaloš (B) - Bobek, Kaufman.

TRENÉŘI: Krejčí - Kopecký.

Komentář k zápasu

B-tým Sklářů v 11.kole třetí české fotbalové ligy v utkání dvou rozdílných poločasů remizoval 1:1 na UMT Na Stínadlech se Sokolem Živanice.

Hned v 1.minutě měli domácí brankovou příležitost. Po centru Yehora Tsykala mohl skórovat kapitán domácích Matyáš Vachoušek, ale jeho šikovná teč skončila jen těsně vedle pravé tyče Frydrychovy branky. V 17.minutě již domácí Skláři otevřeli skóre dnešního duelu. Po rychlém protiútoku vnikl do šestnáctky Živanic Jakub Emmer a ve vyložené pozici byl nevybíravě sražen hostující obranou. Nařízený pokutový kop s přehledem po pravé ruce brankáře Frydrycha proměnil Tadeáš Vachoušek - 1:0. Domácí i nadále pokračovali v rychlé kombinační hře, ze které postupně resultovali brankové příležitosti obou bratrů Vachouškových, ale bohužel pro domácí bez gólového efektu.

Do druhého poločasu rozhodně vstoupili lépe hosté ze Živanic hnáni touhou za vyrovnáním. Kritické momenty pro domácí defenzivu přišly mezi 50. a 60.minutou druhého poločasu. Dvě obrovské příležitosti skvělými zákroky zlikvidoval domácí brankář Matěj Čechal a na tu třetí již bohužel nestačil. V 58.minutě po centru Filipa Pánka vyskočil nejvýše v oranžovo-černém dresu Michal Petráň a jeho hlavička zapadla za vzdálenější tyč do teplické sítě - 1:1. Domácí se sice po této vyrovnávací brance snažili dostat znovu do vedení, ale bohužel jejich hra ve druhém poločase se ani trochu nepřiblížila velmi dobrému výkonu z první půle. A tak i nadále byl nebezpečnější živanický Sokol, který mohl jít v 83.minutě dokonce i do vedení. Proti byl ale opět skvěle zasahující teplický brankář Matěj Čechal. V 90.minutě mohli domácí definitivně rozhodnout o zisku tolik potřebných mistrovských bodů díky druhému pokutovému kopu, tentokrát po faulu na střídajícího Matyáše Korselta. Zkušený brankář Frydrych ale svoji chybu okamžitě napravil a skokem k pravé tyči zneškodnil druhý pokutový kop Tadeáše Vachouška a vlastně tak rozhodl o spravedlivé dělbě bodů.

Další příležitost získat tolik potřebné body budou mít Skláři již příští týden ve dvou náročných venkovních duelech. Ve středu zabojují v Pardubicích na stadionu Pod Vinicí proti místní ligové rezervě a znovu hned v neděli na Městském stadionu v Liberci proti B-týmu Slovanu Liberec.

Fotogalerie

Stínadla TV